"Valmiera Glass"/ViA nonāk uzvaras attālumā no iekļūšanas LBL pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edmunds Valeiko (no labās) vada "Valmieras" basketbola komandu.
Edmunds Valeiko (no labās) vada "Valmieras" basketbola komandu. Foto: https://www.facebook.com/vgviabasketbols

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" otrdien nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra pusfinālā.

Valmierieši savā laukumā ar rezultātu 85:67 (27:18, 19:19, 18:14, 21:16) uzveica "Latvijas Universitātes" komandu un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-1.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām pārtvertām bumbām izcēlās Kārlis Apsītis, 17 punkti bija Andrejam Voinalovičam, bet pa 11 punktiem guva Jānis Kaufmanis, Deriuss Klārks un Ervīns Jonāts. Klārks arī izcīnīja piecas bumbas zem groziem, atdeva sešas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas.

LU komandā ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Dāvids Vīksne.

Apsītis spēles pirmās ceturtdaļas pirmajā pusē guva 12 punktus un ievadīja atrāvienu, no kura pretinieki neatspēlējās, Valmieras basketbolistiem visu cīņu atrodoties priekšā. Savainojuma dēļ pēc nospēlētām nepilnām sešām minūtēm mačs noslēdzās Valmieras kluba pamatcentram Klāvam Dubultam.

Sērija sākās pagājušajā trešdienā, kad valmierieši mājās uzvarēja ar rezultātu 75:68, bet sestdien LU Rīgā revanšējās ar 79:66.

Ceturtais mačs notiks ceturtdien Rīgā un piektais, ja būs nepieciešams, - sestdien Valmierā. Šī pāra uzvarētāju pusfinālā gaida "VEF Rīga" basketbolisti.

Otrā ceturtdaļfināla sērijā "Ogre" ir priekšā "Liepājai" ar 2-0. Šī pāra uzvarētāja pusfinālā spēkosies ar "Ventspili".

Latvijas - Igaunijas līga noslēdzās aizpagājušajā svētdienā, kad "Arēnā Rīga" par čempioni tika kronēta "VEF Rīga".

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu