Bijušais UFC čempions nosauc pretinieku, ar kuru Džeiks Pols varētu izpelnīties boksa saimes cieņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeiks Pols
Džeiks Pols Foto: AP/Scanpix

Bijušais UFC divu divīziju čempions Daniels Kormjē nācis klajā ar ierosinājumu, kas palīdzētu bēdīgi slavenajam "jūtūberim" Džeikam Polam izpelnīties vismaz kaut kādu cieņas līmeni cīņas sporta sabiedrībā.

Nevienam nav noslēpums, ka Džeiks Pols pret reālu bokseri ringā vēl nav izgājis. Viņa pretinieki trīs no piecām profesionālajām cīņām ir bijuši jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņi ar izteiktu reslinga bāzi un ne pārāk glaimojošiem cipariem pasē. Atlikušajiem diviem pretiniekiem cīņas sports vispār bija svešs.

Nesen pie skandalozajiem Polu brāļiem vērsās bijušais UFC čempions Maikls Bispings, kurš abus "bokserus" nosauca par gļēvuļiem, jo viņi konstanti izvēlas augumā mazākus pretiniekus no zemākām svara klasēm. Šādai britu cīkstoņa kritikai pamatā bija nesenie Logana Pola izteikumi par to, ka viņš UFC ietvaros vēlētos tikties ar Padiju Pimbletu, kurš pārsvarā cīnās (UFC svara kategoriju kontekstā) trīs kategorijas zemāk.

Atbildot uz Bispinga kritiku, Džeiks Pols 43 gadus veco cīkstoni izaicināja uz cīņu. Neskatoties uz faktu, ka Bispingam burtiski ir viena acs, kā arī abiem ceļgaliem ir veiktas operācijas, viņš šādam piedāvājumam piekrita.

Šobrīd jau ir skaidrs, ka Džeiks Pols uz boksa cīņām ir gatavs izaicināt tikai gados vecākus cīkstoņus, kas profesionālo karjeru noslēguši. Daniels Kormjē savā "YouTube" kanālā publicētajā video "salauztā" Bispinga vietā Polam piedāvāja kādu citu UFC leģendu - Andersonu Silvu.

"Gribi cīnīties ar gados vecāku cīkstoni? Lūk, bijušais UFC čempions, kurš dara tieši to pašu, ko tu. Viņa vārds ir Andersons Silva. Viņš tev būtu jāaicina uz cīņu, jo viņš atbilst taviem kritērijiem. Bijušais UFC čempions, amatieru bokseris, jo viņš ir aizvadījis, šķiet, piecas boksa cīņas, tāpat kā tu. Viņš ir tavā augumā un ir krietni vecāks, līdz ar to kritēriji ir izpildīti," ironizēja Kormjē.

Tāpat bijušais divu divīziju UFC čempions norādīja, ka cīņa pret Silvu, kurš savas karjeras "ziedā" bija, iespējams, pats labākais cīkstonis stājā, ļautu apkārtējiem saprast, kāds ir Pola spēju līmenis.

47 gadus vecais Silva vēl pagājušajā gadā boksa cīņā, kurā spēju līmeņu atšķirība nedaudz lika lietot vārdu "balagāns", uzveica citu UFC leģendu Tito Ortisu, kurš gan arī karjeras laikā visērtāk jutās tieši parterī, nevis stājā. Bet vēl pirms Ortisa Silva tika galā ar aktīvu bokseri, kurš savas karjeras laikā uzvarējis 53 no 60 cīņām - Hugo Čavesu jaunāko.

Jā, Silvas duelis pret Ortisu bija tikpat bezjēdzīgs kā viss tā vakara cīņu šovs kopumā, vienā vārdā sakot, lieks. Tomēr uzvara pār Čavesu liek domāt, ka Silva boksa ringā jūtas ļoti ērti un pieredzes bagātajam Zirneklim (Silvas iesauka) dzēliens vēl ir ass.

Kormjē uzskata, ka cīņa pret Silvu varētu leģitimēt Džeika statusu boksa saimē: "Zinu, ka Džeiks vēlas būt bokseris. Bet, ko viņš panāks ar cīņu pret Bispingu, jo tā viņam neļaus spert soli tuvāk reāla boksera statusam. Un ne jau tāpēc, ka Maikls būtu slikts cīkstonis, bet gan tāpēc, ka viņš ir 43 gadus vecs, pārcietis operācijas abiem ceļgaliem un viņam nav vienas acs. Ko Džeiks Pols vēlas panākt?"

Jautājums vietā, jo atliek vien piekrist Kormjē. Bispingu, protams, ir sīksts cīkstonis ar labām boksa iemaņām un allaž augstu fizisko sagatavotību (domājams, ka tā nekur nav pazudusi arī pēc cimdu kāršanas uz naglas). Tomēr viņam ir arī virkne ar karjeras laikā iekrātiem savainojumiem un tikai viena acs.

Duelis pret Silvu Polam būtu reāls pārbaudījums. Varbūt tad kāds uz cīņas sporta sabiedrībā uz "jūtūberi" sāktu skatīties nopietnāk. Nav šaubu, ka šī Pola karjerā būtu pati sarežģītākā cīņa, tuvākos sekotājus apsteidzot "par apli". Aktuālais jautājums gan ir - vai pats Pols cīņai pret vecmeistaru šobrīd ir gatavs? Visticamāk, nē...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu