VIDEO ⟩ Madonas novadā autovadītājs pārsniedz atļauto ātrumu par vairāk nekā 60 km/h

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīna un ātrums
Automašīna un ātrums Foto: Unsplash/Max De Angelo

Madonas novadā apturēta automašīna "Audi", kas pārsniedza atļauto ātrumu par vairāk nekā 60 kilometriem stundā (km/h), informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Piektdien, 15.aprīlī, plkst.14.42 policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Madonas novada Praulienas pagastā, autoceļa Madona-Varakļāni 21.kilometrā, pamanīja "Audi A6" markas automašīnu, kuras vadītājs neapdzīvotā vietā ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Šajā ceļa posmā ir noteikts maksimālais ātrums 70 km/h, kā arī brīdinājums par uzbērtas grants vai šķembu zonu. Vīrietis šajā posmā vadīja transportlīdzekli ar 144 km/h lielu ātrumu.

Video: Madonas novadā autovadītājs pārsniedz atļauto ātrumu par vairāk nekā 60 km/h

Kā norāda Bukša, par notikušo policija sākusi administratīvo procesu saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 55.pantu. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 km/h ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 eiro līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Policija atkārtoti aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu