Liels Krievijas uzbrukums Donbasā vēl nav sācies, ienaidnieks pārbauda ukraiņu spēkus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Liels Krievijas armijas uzbrukums Donbasā vēl nav sācies un ienaidnieks pārbauda Ukrainas spēkus, trešdien, 20. aprīlī, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs.

"Vakar (19.aprīlī) no rīta sākās kaujas uz visas frontes līnijas, kas atrodas Doneckas, Luhanskas un Harkivas apgabalu teritorijā. Bet tas bija viņu mēģinājums pārbaudīt mūsu Bruņoto spēku stiprumu. Mēģinājums bija neveiksmīgs. Viņi turpinās šos mēģinājumus. Kad sāksies tā sauktais lielais uzbrukums - tas ir laika jautājums," atzīmēja Danilovs.

Viņš arī brīdināja neizteikt prognozes pat to, ka šī cīņa par Donbasu būtu pēdējā un izšķirošā. "Priekšā vēl var būt daudz dažādu lietu. Tā nav, kā agrāk teiktu, pēdējā un izšķirošā kauja. Tā ir viena no kaujām, kas notiek mūsu valsts teritorijā kopš 2014. gada," sacīja Danilovs.

Viņš atzīmēja, ka Krievija vēl var iesaistīt kaujā jaunus resursus un rezerves nākamo divu līdz četru nedēļu laikā.

"Mums nekādā gadījumā nevajag noniecināt mūsu ienaidnieka izturību: tā ir liela valsts, cilvēku ir daudz, prāta - ne gluži. (..) Viņi vēl tur ir. Turklāt pēdējā laikā mēs esam pamanījuši, ka frontē parādās lībieši un sīrieši - tā sauktie algotņi. Tāpēc ir ļoti sarežģīti pateikt, kad viņiem beigsies [cilvēki]," sacīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu