VIDEO ⟩ Krievija izmēģina ballistisko raķeti un brīdina ienaidniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Putins ir lepns, ka jaunais starpkontinentālais ballistiskais ierocis dos pretiniekiem "vielu pārdomām", vēsta "The Guardian".

Krievija paziņoja, ka ir izmēģinājusi starpkontinentālo ballistisko raķeti "Sarmat", kas ir jauns papildinājums tās kodolarsenālam, un Vladimirs Putins sacīja, ka tas liks Maskavas ienaidniekiem padomāt.

Televīzijā tika parādīts, kā Krievijas prezidents no armijas ziņo, ka raķete tika palaista no Pleseckas ziemeļrietumos un trāpīja mērķim Kamčatkas pussalā Tālajos Austrumos.

"Jaunajam kompleksam ir visaugstākās taktiskās un tehniskās īpašības, un tas spēj pārvarēt visus mūsdienu pretraķešu aizsardzības līdzekļus. Tam nav analogu pasaulē un vēl ilgi nebūs," sacīja Putins.

"Šis patiesi unikālais ierocis stiprinās mūsu bruņoto spēku kaujas potenciālu, nodrošinās Krievijas drošību pret ārējiem draudiem un dos vielu pārdomām tiem, kas agresīvas retorikas karstumā cenšas apdraudēt mūsu valsti."

Pentagons trešdien, 20. aprīlī, paziņoja, ka Krievija pirms izmēģinājuma palaišanas par to bija pienācīgi informējusi, piebilstot, ka uzskata šo izmēģinājumu par parastu un nerada draudus ASV.

Saskaņā ar ASV Kongresa izpētes dienesta datiem Krievija varētu izvietot raķetes "Sarmat" ar desmit vai vairāk kaujas galviņām katrā raķetē.

Šī raķete ir izstrādāta jau gadiem ilgi, tāpēc tās izmēģinājuma palaišana nav pārsteigums Rietumiem, taču tā notiek laikā, kad Krievijā valda ārkārtējs ģeopolitiskais saspīlējums saistībā ar karu Ukrainā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu