"Tas ir neprāts." Džokovičs kritizē krievu un baltkrievu tenisistu nepielaišanu Vimbldonas turnīram

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules pirmā rakete Novaks Džokovičs izteicies par Vimbldonas turnīra organizatoru lēmumu nepielaist Krievijas un Baltkrievijas tenisistus dalībai prestižajā čempionātā.

Vimbldonas čempionātā rīkotāji trešdien paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem būs liegts piedalīties sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā.

Tas nozīmē, ka slavenajā turnīrā nevarēs piedalīties arī Džokoviča tiešais sāncensis cīņā par pirmās raketes godu Daņiils Medvedevs.

Džokovičs situāciju komentēja, runājot ar medijiem "Serbia Open" turnīrā: "Es allaž nosodīšu karu. Nekad to neatbalstīšu, jo pats esmu kara bērns. Zinu kādu emocionālo traumu tas atstāj. Serbijā mēs zinām, kas notika 1999. gadā. Balkānos nesenā vēsturē bijuši vairāki kari."

"Tomēr es nespēju atbalstīt Vimbldonas [organizatoru] lēmumu. Es domāju, ka tas ir neprāts. Kad politika jaucas ar sportu, rezultāti nav labi," norādīja Džokovičs.

Trešdien Vimbldonas turnīra organizatoru lēmumu nosodīja arī Tenisa profesionāļu asociācija (ATP), norādot ka šāda rīcība ir negodīga.

ATP ranga pirmajā trīdesmitniekā ir četri Krievijas tenisisti, tajā skaitā planētas otrā rakete Daņiils Medvedevs, bet WTA ranga pirmajā četrdesmitniekā ir piecas Krievijas sportistes. Augstākā līmeņa tenisistes ir arī Baltkrievijai, divām - Arinai Sabaļenkai un Viktorijai Azarenkai - atrodoties ranga pirmajā divdesmitniekā.

Prestižais turnīrs norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.

Vimbldonas čempionāts būs pirmais "Grand Slam" turnīrs, kurā Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ tiks liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu