Ukrainas "Hačiko" atrod jaunus saimniekus pēc tam, kad iepriekšējo saimnieci nogalināja Krievijas karavīrs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anton Gerashchenko/ Twitter

Akita šķirnes suns Ukrainā, ko vietējie mediji ir nodēvējuši par "Makarivas Hačiko", ir atradis jaunas mājas, tā savā oficiālajā "Twitter" profilā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Padomnieka profilā ievietota fotogrāfija, kurā redzams deviņus gadus vecs suns vārdā Rīnijs. Dzīvnieks sociālajos tīklos kļuva slavens pēc tam, kad atrasts mājas priekšā, uzticīgi gaidot savas saimnieces Tetjanas atgriešanos. Viņa saimnieci izvaroja un nogalināja Krievijas armijas karavīrs.

Geraščenko apgalvo, ka viņa draugs pazinis Tetjanu. Viņš stāsta, ka sieviete savas dzīves laikā rūpējās par suni tā, it kā tas būtu viņas bērns.

Rīnijs tika nosaukts par "Ukrainas Hačiko", jo iesaukas pamatā ir atsauce uz slavenu Akita šķirnes suni Japānā, kas, tāpat kā Rīnijs, gaidīja pārnākam mājās savu mirušo saimnieku. 

Iepriekš brīvprātīgie bija centušies pārvietot suni, taču Rīnijs viņiem atteicās sekot. Arī mirušās saimnieces radinieki nepalika vienaldzīgi un bija gatavi dzīvnieku paņemt pie sevis. Rīnijam atrašanās mājas pagalmā bija bīstama, jo karavīri blakus garāžu bija mīnējuši. Turklāt sunim bija slikta veselība un stresa dēļ tas piedzīvoja epilepsijas lēkmes, tādēļ sievietes kaimiņi apvienojās, lai suni regulāri barotu.

Geraščenko "Twitter" atzīmē to, ka Rīnija jaunās īpašnieces Nadeždas vārds ukraiņu valodā nozīmē "cerība". Rīnija jaunajai ģimenei pieder vēl viens Akita šķirnes suns. Nadežda, pateicoties video popularitātei internetā, ieradās Makarivā, lai suni apraudzītu. Vairākas dienas viņa Rīnijam nesa pārtiku un apģērbu, līdz Akita beidzot sāka izrādīt pieķeršanos savai jaunajai saimniecei.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu