Krievija soda "Google" par Ukrainas kara video neizņemšanu no "YouTube"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NiP STUDIO/Shutterstock

Tiesa Krievijā ceturtdien, 21. aprīlī, piesprieda vairākus mazus sodus ASV tehnoloģiju kompānijai "Google" par to, ka no kompānijai piederošās vietnes "YouTube" nav izdzēsti Krievijas propagandai neatbilstoši video par karu Ukrainā.

Tiesa Maskavā nolēma, ka kopumā "Google" jāmaksā 11 miljoni rubļu (93 900 eiro pēc Eiropas Centrālās bankas kursa, kas fiksēts 1.martā, kad banka pārtrauca publicēt eiro un rubļa kursu Krievijas valūtas nestabilitātes dēļ) sods par valsts mediju uzrauga prasību neizpildīšanu.

Krievijas valsts ziņu aģentūras vēstīja, ka "Google" bija jādzēš, piemēram, video, kurā publicēta, kā tiek apgalvots, sarunas starp Krievijas karavīriem un tuviniekiem Krievijā, kurās krievu karavīri sūdzas par lielo kritušo biedru skaitu.

Citā video, kas neatbilstot Krievijas likumu normām, pausts, ka karavīrus, kuri atkāpjas Ukrainas pretuzbrukumos, nošauj Krievijas vienības, kas bloķē atkāpšanos.

Kopš Krievija 24.februārī sāka jaunu iebrukumu Ukrainā, "YouTube" ir bijis tās cenzūras uzraugu redzeslokā.

Pēc kara sākuma Krievija ir ierobežojusi piekļuvi valsts nekontrolētiem medijiem un informācijas resursiem.

Ar tiesas spriedumu ir aizliegtas vietnes "Facebook" un "Instagram", kas nodēvētas par ekstrēmistu organizācijām, kā arī "Twitter".

Lai gan visas trīs bloķētās vietnes ir iespējams izmantot, lietojot atrašanās vietu maskējošo VPN pakalpojumus, lielākā daļa krievu informāciju gūst no valsts televīzijas un citiem valdības kontrolētiem medijiem, kuros stingri ievēro noteikumus kara Ukrainā atspoguļošanai.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu