VIDEO ⟩ Dāvis Bertāns atkārto izslēgšanas spēļu karjeras rekordu un sekmē svarīgu "Mavericks" uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP / Scanpix

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" piektdien, 22. aprīlī viesos izcīnīja svarīgu uzvaru "play-off" turnīrā.

"Mavericks" ar 126:118 viesos uzveica Jūtas "Jazz" vienību, izslēgšanas spēļu sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 2-1 un atgūstot mājas spēļu priekšrocību.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar 15 gūtajiem punktiem (0/0 2p. 4/7 3p., 3/3 1p.) divām atlēkušajām bumbām un vienu bloķētu metienu. "Mavericks" ar Bertānu laukumā guva par sešiem punktiem vairāk nekā zaudēja.

15 gūtie punkti ir atkārtots latvieša karjeras rezultativitātes rekords izslēgšanas spēļu turnīrā.

"Mavericks" joprojām turpina spēlēt bez Lukas Dončiča, kurš kājas savainojumā iedzīvojās regulārās sezonas noslēdzošajā mačā. Komanda gan pirms šī mača ziņoja, ka ir optimistiski noskaņota par slovēņa dalību kādā no nākamajām divām spēlēm.

Komandas līdera prombūtnē rezultativitātes nastu uz saviem pleciem atkal uzņēmās Džeilens Bransons un Spensers Dinvidijs, gūstot attiecīgi 31 un 20 punktus. Vēl 17 punktus, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, guva Maksimiliāns Klebers.

Savukārt "Jazz" sastāvā rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Donavans Mičels, bet 24 punktus pievienoja Bojans Bogdanovičs.

Nākamo sērijas maču komandas aizvadīs, sestdienas vakarā Dalasā plkst. 23.30 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu