Latkovskis: Dubultpilsonības piešķiršana ukraiņu bēgļiem Latvijā nozīmētu, ka esam pārliecināti par Ukrainas zaudējumu karā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Dubultpilsonības piešķiršana ukraiņu bēgļiem Latvijā nozīmētu, ka esam pārliecināti par Ukrainas zaudējumu Krievijas izraisītajā karā, pauda "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Komentējot politiskās partijas "Progresīvie" priekšlikumu Ukrainas bēgļiem nodrošināt dubultpilsonības iespēju, viņš atzina, ka radies priekšstats par partijas pārliecību par Krievijas uzvaru karā.

"Tas ir populistisks priekšlikums no partijas, un es nebrīnītos, ja paši ukraiņi to uztvertu aizvainojoši. Man radies priekšstats, ka ukraiņi ir savas zemes un tautas patrioti. Tie, kas atrodas šeit, pārsvarā ir sievietes ar bērniem, kuras gaida brīdi, kad varēs atgriezties," sacīja Latkovskis.

Viņaprāt, no kara bēgošie ukraiņu bēgļi krasi atšķiras no tiem, ko Latvija iepriekš ir uzņēmusi - tā saucamajiem "ekonomiskajiem bēgļiem", taču, ja kāds no viņiem izdomās palikt, tad ir pieejama procedūra, kādā veidā var kļūt par Latvijas pilsoni.

Līdzīgās domās ir arī Nacionālās apvienības deputāts Edvīns Šnore, kurš norādīja, ka patlaban Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā priekšlikums par dubultpilsonības piešķiršanu nav izskanējis.

Viņaprāt, primāri būtu jātiek skaidrībā par karu, bēgļiem un viņu plāniem, un dubultpilsonība patlaban nav prioritāte.

"Mums būtu jāorientējas uz maksimālo resursu nodrošināšanu, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt Krieviju. Maksimālās pūles būtu jāpieliek gan mūsu izpildvarai, gan likumdevējiem, nevis, teiksim, orientēties uz to, ka Krievija varētu uzvarēt," uzskata Šnore.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu