Rīgā notiek Baltijas Ministru padomes premjerministru sanāksme

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igaunijas Ministru prezidente Kaja Kallasa (no kreisās), Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Lietuvas Ministru prezidente Ingrīda Šimonīte tikšanās laikā Ministru kabinetā.
Igaunijas Ministru prezidente Kaja Kallasa (no kreisās), Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Lietuvas Ministru prezidente Ingrīda Šimonīte tikšanās laikā Ministru kabinetā. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien, 22. aprīlī, Ministru kabinetā notiek Baltijas Ministru padomes premjerministru sanāksme, kurā tiksies Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa un Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Premjerministri plāno pārrunāt Baltijas reģiona drošības stiprināšanu un sadarbību aizsardzības jomā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, Baltijas valstu palīdzību Ukrainai, kā arī Baltijas valstu enerģētisko drošību, tai skaitā atkarības mazināšanu no Krievijas fosilajiem energoresursiem.

Baltijas Ministru padome ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdību sadarbības institūcija, un tā ir izveidota 1994. gada 13. jūnijā. Baltijas Ministru padomes augstākā lēmējinstance ir valdības vadītāju tikšanās, kas notiek vismaz vienreiz gadā. Šogad Latvija ir prezidējošā valsts šajā formātā, iepriekšējā reize bija 2019. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu