Krievija par "mediju ārvalstu aģentu" atzīst bijušo "Eho Moskvi" galveno redaktoru Venediktovu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais radio "Eho Moskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs.
Bijušais radio "Eho Moskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs. Foto: AP/Scanpix

Krievijas Tieslietu ministrija "mediju ārvalstu aģentu" sarakstā iekļāvusi žurnālistu un bijušo radio "Eho Moskvi" galveno redaktoru Alekseju Venediktovu, ziņo "Radio Brīvība".

Sarakstā iekļauti vēl septiņi cilvēki.

Par "medijiem ārvalstu aģentiem" atzīts arī publicists Aleksandrs Ņevzorovs, žurnālists Sergejs Parhomenko, medija "Idel.Reaļii" žurnālisti Artūrs Asafjevs un Jekaterina Lušņikova, sociologs Viktors Vahštains, žurnālists Vladimirs Voronovs un LGBT aktīvists Jaroslavs Sirotkins.

Tieslietu ministrija fizisko personu "ārvalstu aģentu" sarakstā iekļāvusi opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku Leonīdu Volkovu un opozicionāru Vladimiru Kara-Murzu, kuru piektdien Maskavas tiesa apcietināja lietā par tādas informācijas izplatīšanu saistībā ar Krievijas armiju, ko Kremlis dēvē par "viltus ziņām".

Krievijai sākot karu pret Ukrainu, pašā Krievijā faktiski ieviests kara cenzūras režīms, bet pēdējie neatkarīgie mediji slēgti vai darbību apturējuši paši. Pēc "Eho Moskvi" darbības apturēšanas Venediktovs un vairāki radiostacijas darbinieki turpina gatavot raidījumus "YouTube" kanālā "Živoj Gvozdj".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu