Ukrainas Ģenerālštābs: Okupanti cenšas uzbrukt visā Donbasa frontē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izpostīta māja Ukrainas austrumos.
Izpostīta māja Ukrainas austrumos. Foto: AFP/SCANPIX

Okupantu karaspēks cenšas izvērst uzbrukumu visā Donbasa frontē, veic aviācijas triecienus un izmanto tālās darbības aviācijas lidmašīnas, sestdienas, 23. aprīļa, rītā informē Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

"Pretinieks sakoncentrējis pamata pūliņus uzbrukuma darbībām Severodonckas virzienā, izvērš intensīvu uguns ietekmi uz mūsu karaspēku, lai to atspiestu un radītu nosacījumus uzbrukuma attīstīšanai uz Slovjansku," teikts paziņojumā.

Mariupoles virzienā Krievijas armija turpina bloķēt Ukrainas vienības rūpnīcas "Azovstaļ" rajonā un veic aviācijas triecienus pilsētā, arī izmantojot tālās darbības aviācijas lidmašīnas.

Krievijas karavīri cenšas nostiprināties Hersonas apgabala administratīvajās robežās, tomēr cieš būtiskus tehnikas zaudējumus.

Krievijas karaspēka daļas veic uzbrukuma un trieciena darbības uz dienvidiem no Izjumas, kopsavilkumā par situāciju frontēs sestdienas rītā apliecināja Ģenerālštābs.

Šādi rīkojoties, Krievijas karaspēks cenšas ielenkt Ukrainas karaspēka Donbasa grupējumu.

Izjumas rajonā darbojas 64. atsevišķās motorizēto strēlnieku brigādes vienības. Šo brigādi Ukrainas puse apsūdz masu slepkavībās Bučā, Irpiņā un Hostomeļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu