"Ryanair" par darbinieku nelikumīgu atlaišanu Lietuvā jāmaksā 600 tūkstoši eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ryanair" lidmašīnas. Ilustratīvs attēls.
"Ryanair" lidmašīnas. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas tiesa piespriedusi lidsabiedrībai "Ryanair" samaksāt 600 tūkstošus eiro bijušajiem darbiniekiem Lietuvā par to nelikumīgu atlaišanu, vēsta Lietuvas portāls "LRT.lt".

Īrijas zemo cenu lidsabiedrībai "Ryanair" jāmaksā vairāk nekā 600 tūkstošus eiro 10 bijušajiem darbiniekiem Lietuvā par to nelikumīgu atlaišanu, lēmusi Lietuvas tiesa.

Kauņas rajona tiesa izskatīja atlaisto darbinieku prasību pret "Ryanair" meitasuzņēmumiem - Īrijas "Ryanair Designated Activity Company" un Polijas "Ryanair Sun". 

Darbinieki tika atlaisti 2020. gada jūnijā, kad viņu veiktie pienākumi vairs nebija vajadzīgi, teikts tiesas paziņojumā. Prasības iesniedzēji iebilda, ka pēc uzņēmuma nodošanas viņi tika nelikumīgi atlaisti, jo viņus vajadzēja novirzīt uz darbu meitasuzņēmumā Polijā ar tādiem pašiem nosacījumiem.

Īrijas uzņēmums apgalvoja, ka uzņēmuma nodošana nav notikusi un darbinieki tika atlaisti par nopietniem disciplīnas pārkāpumiem. Tie neesot ieradušies darbā, kad tikuši novirzīti uz Stanstedas lidostu. Kā stāsta bijušie darbinieki, viņi nepiekrita novirzīšanai uz Londonu.

Tiesa prasību daļēji apmierināja, norādot, ka uzņēmuma nodošana faktiski ir notikusi un darbinieki tika atlaisti, pārkāpjot Darba likumu kodeksu.

"Tā kā tika konstatēts, ka ir notikusi uzņēmuma daļas nodošana, ir piemērojama atbildētāju (Īrijas un Polijas uzņēmumu) solidārā atbildība," norāda tiesa.

Tiesas lēmumu vēl var pārsūdzēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu