Eksperts: Krievijas ofensīva var ilgt līdz vasarai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izpostīts tirgus paviljons Harkivā.
Izpostīts tirgus paviljons Harkivā. Foto: EPA/Scanpix

Okupantu spēku ofensīva var ilgt līdz vasarai, un viss būs atkarīgs no tā, vai Krievijas Federācija būs gatava sarunām par Ukrainas nosacījumiem, norāda militāri politisko pētījumu centra vadītājs Aleksandrs Musienko, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Militārais eksperts uzskata, ka jauns okupācijas spēku ofensīvas vilnis Donbasā var ievērojami ieilgt.

"Šis posms var ieilgt no divām līdz vairākām nedēļām. Varbūt līdz vasarai. Viss būs atkarīgs no tā, cik ļoti Ukrainas aizsardzības spēki atgrūdīs ienaidnieku.

Ja būs īstais brīdis un vajadzība, es domāju, ka komanda var pieņemt lēmumu doties pretuzbrukumā atsevišķās vietās. Tagad viss ir atkarīgs no tā, cik ātri mēs varam panākt okupantu spēku sakāvi. Ukrainas bruņotajiem spēkiem nevajadzētu dot iespēju krieviem virzīties tālāk," piebilda eksperts.

Musienko arī uzsvēra, ka Ukrainai ir visas iespējas iznīcināt ienaidnieku un viss būs atkarīgs no tā, vai Krievijas Federācija būs gatava sarunām par Ukrainas nosacījumiem. 

"Lai gan tas ir grūti, es uzskatu, ka mums tagad ir visas iespējas nopietni sakaut ienaidnieku gan austrumos, gan dienvidos. Un tālākā situācija būs atkarīga no tā, vai Krievija būs gatava sarunām par Ukrainas nosacījumiem vai turpinās mest Ukrainā lielgabalu gaļu," sacīja Musienko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu