Bertānam 13 un Pasečņikam septiņi punkti zaudējumā pret Madrides "Real"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: @RealBetisBasket/Twitter

Latvijas basketbolisti Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks svētdien, 24. aprīlī, Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā guva attiecīgi 13 un septiņus punktus, kas tomēr neglāba Seviljas "Real Betis" no zaudējuma savā laukumā pret līgas līdervienībām Madrides "Real".

"Real Betis" mājās ar rezultātu 69:71 (16:18, 20:9, 9:20, 24:24) piekāpās Madrides "Real".

Bertāns laukumā devās starta pieciniekā un laukumā pavadītās 27 minūtēs guva 13 punktus, realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem un vienu soda metienu. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, sakrāja divas rezultatīvas piespēles, pazaudēja vienu bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas pretinieku piezīmes, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -2 un efektivitātes koeficientu 13.

Tikmēr Pasečņiks, kurš arī spēli sāka pamatsastāvā, laukumā bija 19 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā, realizējot trīs no astoņiem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, tika pie septiņiem punktiem, vienas atlēkušās bumbas, vienas pārtvertas piespēles, diviem bloķētiem metieniem, divām piezīmēm, vienas izprovocētas piezīmes, +/- rādītāja +8 un efektivitātes koeficienta četri.

Seviljas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Vito Brauns, kamēr Madrides vienības uzvaru kaldināja Geršons Jabusele ar 16 gūtiem punktiem.

Savukārt Rolanda Šmita "Barcelona" savā laukumā ar 69:65 (12:11, 14:16, 21:18, 22:20) uzvarēja "Tenerife".

Šmits laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 41 sekundē punktus neguva, taču izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, pārvēra vienu piespēli, tika pie četrām personīgajām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -3 un efektivitātes koeficientu trīs.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Brendons Deiviss, kamēr viesu vienībā 27 punktus guva Giorgi Šermadini.

Citā spēlē Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" mājas spēlē ar rezultātu 107:85 (24:21, 23:27, 30:15, 30:22) pārspēja Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi".

Kurucs laukumā bija divas minūtes un 15 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu precīzu divu punktu metienu, tika pie vienas rezultatīvas piespēles, sakrāja +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu trīs.

Manrezas vienībā Šteinbergs laukumā pavadītajās astoņās minūtēs un 24 sekundēs, vienu reizi metot garām grozam, punktus neguva, taču vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pazaudēja vienu bumbu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un noslēdza maču ar +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu -2.

Tikmēr sestdien Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM viesos ar 77:78 piekāpās Bilbao "Surne", Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut" mājās ar 76:70 uzvarēja Malagas "Unicaja, bet Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" izbraukumā ar 79:97 zaudēja "Valencia".

Rolanda Šmita "Barcelona" ar 23 uzvarām 30 spēlēs joprojām ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešā ar 20 panākumiem 30 mačos ir Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut", sestā ar bilanci 19-11 ir Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi", bet Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" ar 17 uzvarām 30 mačos ir septītā. Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM ar 15 uzvarām 30 mačos ir devītā, Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" desmit panākumi 30 dueļos dod 15.vietu, bet Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika Seviljas "Real Betis" ar deviņām uzvarām 30 spēlēs ir pametusi pēdējo vietu un ieņem 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu