Ņem vērā! ⟩ Pieaugot remontdarbu apjomam, autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu remonts. Ilustratīvs attēls.
Ceļu remonts. Ilustratīvs attēls. Foto: OlegRi/Shutterstock

Valsts ceļu tīklā darbu apjoms pamazām pieaug, un šonedēļ sākas remonts reģionāla autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no Madonas līdz Dzelzavai, kā dēļ autobraucējiem būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un ilgāku laiku ceļā.

Plašākie satiksmes ierobežojumi ceļa remontdarbu dēļ joprojām ir Pierīgā. Stundu un 40 minūtes vajadzēs, lai šķērsotu Ērgļu ceļa būvdarbu posmu no Rīgas apvedceļa līdz Tīnūžiem, kur ir jau astoņi pagaidu luksofori. Autovadītāji aicināti izmantot alternatīvo maršrutu pa autoceļu Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) un Ulbroka-Ogre (P5).

Plaši satiksmes ierobežojumi saglabājas arī uz Ventspils šosejas no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam, savukārt rīta un vakara stundās sastrēgumi var veidoties uz Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Jaunolainei, kur remonta laikā satiksme notiek pa vienu brauktuvi.

Plānojot braucienus, šoferi aicināti ieskatīties remontdarbu kartē VSIA "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā "www.lvceli.lv", kur atzīmēti visi aktuālie satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem.

Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam līdz četros posmos satiksmi regulē luksofori vai satiksmes regulētāji. Ātruma ierobežojums ir līdz 50 un 70 kilometriem stundā (km/h), platuma ierobežojums - 3,25 metri (m), bet paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 50 minūtes. Lai apbrauktu remontdarbu posmu, autovadītāji aicināti izmantot alternatīvo maršrutu pa Liepājas šoseju un autoceļu Jelgava (Tušķi)-Tukums (P98).

Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jaunolainei satiksme abos virzienos organizēta pa vienu brauktuvi, katrā virzienā viena braukšanas josla. Ātrums ierobežots līdz 50 un 70 km/h, un posma šķērsošanai nepieciešamas 20-45 minūtes.

Autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no Caunām līdz Malienei ieviests viens reversās kustības posms, ātruma ierobežojums ir 50 un 70 km/h, un paredzamais posma šķērsošanas laiks ir 10 minūtes.

Tāpat remontarbu dēļ noteikti dažādi ierobežojumi uz virknes valsts reģionālo autoceļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu