Rēzeknē par siltumenerģiju būs jāmaksā teju 200 eiro par megavatstundu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Rēzeknē no 1. maija maksa par siltumenerģiju būs teju 200 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pieņemtais lēmums.

No 2022.gada 1.maija līdz 31.decembrim SIA "Rēzeknes siltumtīkli" noteiktais siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus būs 198,13 eiro par MWh, kas ir 4,6 reizes vairāk nekā šobrīd noteiktais tarifs 42,8 eiro apmērā par MWh.

Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs attiecīgajā laika periodā būs 159,91 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 37,67 eiro par MWh, siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 0,52 eiro par MWh, bet dabasgāzes akcīzes nodokļa komponente - 0,03 eiro par MWh.

Tikmēr no 2023.gada 1.janvāra tarifs paredzēts nedaudz mazāks - 195,88 eiro apmērā par MWh.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka aprīlī "Rēzeknes siltumtīkliem" beidzas līgums ar AS "Latvijas gāze" par dabasgāzes piegādi, kas bijis noslēgts "uz pilsētai izdevīgiem nosacījumiem".

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, šī rīcība ļāvusi pilsētai šo apkures sezonu noturēties ar zemu apkures tarifu, kamēr citās Latvijas pilsētās tarifi būtiski pieauga.

Ar jauno iepirkumu aprīlī uzņēmums iegādājās dabasgāzi pilsētas vajadzībām par cenu 109 eiro par MWh, kas ir desmit reizes dārgāk nekā līdz šim.

Kompānija "Rēzeknes siltumtīkli" ir reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,45 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 8,344 miljonu eiro apgrozījumu un 967 240 eiro zaudējumiem. "Rēzeknes siltumtīkli" pieder Rēzeknes pilsētas domei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu