VIDEO ⟩ Paaugstinoties degvielas cenām, iedzīvotāji ar auto mazāk nebrauc

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Par spīti augstajām degvielas cenām iedzīvotāji ar automašīnām mazāk nebrauc, vēsta TV3 Ziņas. 

Degvielas cenas, jo sevišķi marta pirmajā pusē, kad tās varēja sasniegt divus eiro litrā, pārsteidza Latvijas iedzīvotājus. 

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati par Latvijas degvielas patēriņu rāda pieaugumu šogad. Šajos datos, protams, sava loma ir pandēmijas ierobežojumiem, taču gada trešajā mēnesī benzīna patēriņš jau salīdzināms ar pirms-Covid līmeni, bet dīzeļdegvielas, ar kuru darbināmie spēkrati pie mums ir iecienītākie, pat pārsniedza.

Kā labākos iespējamos un visprecīzāk vidējo situāciju galvaspilsētā atspoguļojošos pašvaldība TV3 Ziņām atsūtīja satiksmes intensitātes datus kopš gada sākuma Mūkusalas ielā no Mūkusalas apļa līdz Bauskas ielai.

Arī tie nerāda nekādas vērā ņemamas paradumu maiņas, paaugstinoties degvielas cenām. Vienlaikus Rīgas domē, kurai ir ambiciozi plāni samazināt automašīnu skaitu pilsētā, turpmākajos gados sola uzlabojumus spējā noteikt, kāda vispār ir spēkratu plūsma pilsētā. 

Kopš marta ir redzams manāms pieaugums sabiedriskā transporta pasažieru skaitā, taču te tieši saistība ar degvielas cenām īsti nav velkama. Runa pamatā par ierobežojumu atcelšanu.

"Pagaidām nekas neliecina, ka cilvēki ļoti mainītu paradumus," pauž par transportu galvaspilsētā atbildīgais Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis.

Video: TV3 Ziņas sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu