"Blue Jackets" apskatnieks izceļ galveno iemeslu, kāpēc Merzļikins vēl nav uzskatāms par vienu no NHL top vārtsargiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

ASV medija "The Athletic" apskatnieks Ārons Porclains, atskatoties uz šo Kolumbusas "Blue Jackets" sezonu, izcēla galveno iemeslu, kāpēc latviešu vārtu vīrs Elvis Merzļikins vēl nav uzskatāms par Nacionālās hokeja līgas (NHL) paša augstākā ešelona vārtsargu.

Līdz regulārās sezonas beigām ir palikušas vēl divas spēles, bet Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" jau ilgāku laiku ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Rakstot par aizvadīto "Blue Jackets" sezonu, klubam pietuvinātais apskatnieks pieminēja arī Elvi Merzļikinu, norādot, ka latviešu vārtsargam vēl ir vieta izaugsmei.

Porclains norāda, ka trīs sezonu laikā, kopš Merzļikins spēlē NHL, viņa statistika ar katru sezonu pasliktinājusies, un šogad, kad viņam tika atvēlēta izteikta pirmā numura loma, latviešu vārtu vīra statistika bijusi pati sliktākā.

Merzļikina atvairīto metienu procents no 92,3% viņa pirmajā sezonā noslīdējis uz 90,5% šosezon. Tāpat vidēji mačā zaudētās ripas no 2,35 "uzkāpušas" līdz 3,32.

"Blue Jackets" aizsardzība, protams, šosezon ne tuvu nav bijusi līmenī, bet Porclains norāda, ka bez grēka nav arī pats Merzļikins.

"Neviena komanda pretiniekiem nedod vairāk brīvas iespējas vārtu priekšā, līdz ar to šosezon bijuši vairāki mači, kuros Merzļikins spēlē labi, bet tik un tā zaudē četras vai piecas ripas. Bet arī viņš pats piekristu, ka stabilitātes trūkums šosezon ir bijusi problēma. Šosezon bija gari nogriežņi, kad Merzļikins ielaida vismaz vienu apšaubāmu ripu. Lielākoties tas bija metiens cimda pusē." norādīja Porclains.

"Kamēr viņš ar šo problēmu netiks skaidrībā, viņu nevarēs uzskatīt par NHL elites līmeņa vārtsargu un "Blue Jackets" pat neapostīs izslēgšanas spēles," piebilst apskatnieks.

"Blue Jackets" šosezon ar 79 punktiem tikpat spēlēs ieņem 10. vietu Austrumu konferencē. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu