Ukraina Harkivas apgabalā notriekusi Krievijas kara lidmašīnu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evgeniyqw/Shutterstock.com

Ukrainas pretgaisa aizsardzība Harkivas apgabalā notriekusi kārtējo Krievijas kara lidmašīnu, vēsta Ukrainas Gaisa spēku pavēlniecība "Austrumi".

Saskaņā ar sākotnējiem datiem zenītartilēristi notriekuši divvietīgo iznīcinātāju bumbvedēju Su-34, teikts paziņojumā.

"Apollo" jau vēstīja, ka  Ukrainas pretgaisa aizsardzība sestdien, 16. aprīlī, notriekusi vienu Krievijas militāro lidmašīnu, svētdien pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Notriekts arī viens helikopters, pieci bezpilota lidaparāti un sešas spārnotās raķetes, piebilsts paziņojumā.

Mēnesi iepriekš, 27. martā, Ukrainas Bruņotie spēki aizvadītajā diennaktī notriekuši vienu Krievijas militāro lidmašīnu, 12 bezpilota lidaparātus un piecas spārnotās raķetes. Paziņojumā teikts, ka Ukrainas gaisa telpā samazinājusies Krievijas kara aviācijas aktivitāte, bet pastiprinājušies raķešu triecieni.

Savukārt Krievijas armija 25. marta rītā apšaudīja Kijevu ar spārnotajām vai ballistiskajām raķetēm. 

Ukrainas galvaspilsētas Kijevas pretgaisa aizsardzība piektdienas rītā atvairīja Krievijas lidmašīnu un dronu uzbrukumus, paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko.

Kijevā ap plkst. 4.22 atskanēja divi skaļi sprādzieni, kam sekoja vēl citi.

Heraščenko sākotnēji izskaidroja šos sprādzienus ar Krievijas spēku izšautu raķešu notriekšanu, bet vēlāk paziņoja, ka tie bijuši pretgaisa aizsardzības triecieni pret ienaidnieka lidmašīnām vai bezpilota lidaparātiem.

Viņš informēja, ka pretgaisa aizsardzības spēki ir notriekuši Krievijas lidaparātu, kas nogāzies Darņicas rajonā. Ukrainas robežsardzes dienests informē, ka uzbrukuma rezultātā ir upuri.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu