Aprēķināts, kādu summu Fjūrijs cīņā pret Vaitu nopelnīja par katru sekundi un izdarīto sitienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: AP/Scanpix

Aprēķināts, ka britu boksa superzvaigzne Taisons Fjūrijs aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā boksa cīņā par katru ringā pavadīto sekundi nopelnījis iespaidīgu naudas summu.

Naktī uz svētdienu, 24. aprīli, britu bokseris Taisons Fjūrijs ar sestā raunda nokautu izcīnīja uzvaru pār tautieti Dilianu Vaitu.

Jau pirms cīņas tika izziņots, ka lauvas tiesu cīņas ienākumu savā īpašumā iegūs Taisons Fjūrijs un viņa komanda. Fjūrija garantētā alga par šo cīņu bija 27,4 miljoni eiro un 3,8 miljonu bonuss par uzvaru, bet summa, kas pienācās Vaitam, bija "vien" 6,9 miljoni eiro.

Ārzemju medijos pirms dueļa izcēlās diskusijas par absolūti vienpusējo algu sadalījumu, tomēr Fjūrijs ringā apliecināja savu pārākumu un uzvarēja arī visos raundos pirms liktenīgā nokauta.

"talkSPORT" boksa apskatnieks Maikls Bensons aprēķinājis arī, kādas summas slavenais bokseris saņēmis par katru šīs cīņas raundu, minūti, sekundi un pat izdarīto sitienu:

  • 5,21 miljons eiro par katru raundu
  • 1,77 miljoni eiro par katru ringā pavadīto minūti
  • 28,93 tūkstoši eiro par katru ringā pavadīto sekundi
  • 411,3 tūkstoši eiro par katru izdarīto sitienu

Fjūrijs jau iepriekš bija izteicies, ka šī ir viņa karjeras pēdējā oficiāla boksa cīņa. Tomēr jau uzreiz pēc šī dueļa viņš ringā uzaicināja UFC smagā svara zvaigzni Fransisu Nganū, liekot noprast, ka abu sporta veidu smagā svara ikonas nākotnē varētu aizvadīt cīņu.

33 gadus vecais bokseris profesionālo karjeru noslēdza ar Pasaules boksa padomes (WBC), "Ring" žurnāla, kā arī lineāro supersmagā svara čempiona jostu.

The WBC and Ring Magazine

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu