Igaunija nosaka piecu gadu iebraukšanas aizliegumu Kirkorovam un Gagarinai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dziedātājs Filips Kirkorovs.
Dziedātājs Filips Kirkorovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Igaunijas Iekšlietu ministrija uz pieciem gadiem aizliegusi iebraukt valstī Krievijas dziedātājiem Filipam Kirkorovam un Poļinai Gagarinai, raksta avīze "Postimees".

Kirkorovam 27.maijā bija paredzēts koncerts Tallinas Tondirabas ledus hallē. Sabiedrības iniciatīvu portālā "rahvaalgatus.ee" nesen tika savākti gandrīz 6700 paraksti par šā koncerta aizliegšanu, un Igaunijas galvaspilsētas vadība 9.aprīlī pieņēma principiālu lēmumu neļaut iznomāt ledus halli prokremliskā mūziķa koncertam. Gagarinas koncertam tai pašā vietā būtu bijis jānotiek 23.septembrī.

Kā izteikusies Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, kara laikā viss jāuzlūko vai nu kā balts, vai melns. "Ir valsts, kas uzbrukusi otrai valstij. Ir Putina režīms, kas nogalina nevainīgus civiliedzīvotājus. Visi, kas to attaisno, ir melnajā pusē,” viņa uzsvērusi.

Tallinas vadība šomēnes vērsās Ārlietu ministrijā, lūdzot izveidot Igaunijā nevēlamo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atbalstošo mākslinieku sarakstu, bet ārlietu ministre Eva Marija Līmetsa šo ideju neatbalstīja.

Viņa uzsvēra, ka ministrija skaidri likusi pasākumu rīkotājiem saprast - naida kurināšana un Ukrainas kara atbalstīšana Igaunijā nav pieļaujama, bet vienlaikus izteica cerību, ka rīkotāji paši uzņemsies atbildību par saviem lēmumiem.

Tikmēr Iekšlietu ministrija apsolīja vajadzības gadījumā noteikt individuālus ieceļošanas aizliegumus.

Lietuva Kirkorovam jau pērn janvārī noteica piecu gadu iebraukšanas aizliegumu, atzīstot, ka viņš ar savu daudzkārtējo viesošanos Krievijas anektētajā Krimas pussalā apzināti noliedzis Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti un tādējādi netieši attaisnojis Krievijas Federācijas agresīvās darbības. Līdzīgu iemeslu dēļ iebraukšana Lietuvā aizliegta arī vairākiem citiem Krievijas dziedātājiem. Tā paša gada vasarā Kirkorovs tika iekļauts arī Ukrainai nevēlamo personu sarakstā.

Savukārt Latvijai nevēlamo personu sarakstā pagājušajā mēnesī tika iekļauta Poļina Gagarina.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu