Levits: Padomju svarīgākais uzdevums ir noteikt katras augstskolas attīstības stratēģiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits atgriežas no vizītes Ukrainā
Valsts prezidents Egils Levits atgriežas no vizītes Ukrainā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Augstskolu padomju svarīgākais uzdevums ir noteikt katras augstskolas attīstības stratēģiju, pirmdien diskusijā ar augstskolu padomju pārstāvjiem uzsvēris Valsts prezidents Egils Levits.

Sanāksmē tika pārrunātas padomju paveiktais un tuvākie uzdevumi. Sarunā liels akcents tika likts uz augstskolu attīstību stratēģiju izstrādi, starptautiskās dimensijas attīstīšanu un finansējuma piesaisti augstākajai izglītībai un zinātnei.

Padomju pārstāvji iepazīstināja Valsts prezidentu ar organizatoriskiem un administratīviem jautājumiem, tai skaitā padomes sastāva veidošanu un sadarbības stiprināšanu ar augstskolas vadību un personālu.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis par to, lai augstskolu padomes sasniegtu sev izvirzīto mērķi - veicināt augstākās izglītības Latvijā modernizāciju un konkurētspēju, būtiski veicināt domu apmaiņu un efektīvu sadarbību starp augstskolu padomēm.

Sadarbības modeļa iedzīvināšanā nozīmīgu lomu ieņems arī Valsts prezidenta institūcija, aicinot padomju pārstāvjus uz regulārām sanāksmēm.

Tāpat tika pārrunāts vēl aizvien aktuālais jautājums par neatbilstošu valsts finansējuma augstākajai izglītībai un zinātnei. Valsts prezidents jau iepriekš ir izteicis atzinību par zinātnes finansējuma palielināšanu 2022.gada valsts budžetā, taču uzsver, ka regulāri jeb ik gadu valsts budžetā jāliek uzsvars uz adekvātu finansējumu zinātnei, tehnoloģiju inovācijām un izglītības sistēmas pilnveidei.

Ar Valsts prezidentu tikās Rīgas Tehniskās universitātes padomes pārstāvis Andris Ambainis, Liepājas Universitātes padomes pārstāvis Andris Grafs, Vidzemes Augstskolas padomes pārstāvis Arnis Sauka, Latvijas Kultūras akadēmijas padomes pārstāve Dace Melnbārde, Ventspils Augstskolas padomes pārstāvis Kristaps Klauss, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas padomes pārstāvis Kaspars Putniņš, Latvijas Lauksaimniecības universitātes padomes pārstāve Laimdota Straujuma, Banku augstskolas padomes pārstāvis Mārtiņš Bičevskis, Rīgas Stradiņa universitātes padomes pārstāvis Reinis Bērziņš, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas padomes pārstāve Sandra Rozenštoka, Daugavpils Universitātes padomes pārstāvis Toms Torims un Latvijas Mākslas akadēmijas padomes pārstāvis Valts Ernštreits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu