"VEF Rīga" pārliecinoši uzvar pirmajā LBL pusfināla sērijas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: Evija Trifanova/LETA

"VEF Rīga" pirmdien Rīgā sāka "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sēriju ar pārliecinošu panākumu

"VEF Rīga" mājinieku lomā ar rezultātu 100:62 (24:14, 31:17, 18:18, 27:13) sagrāva "Latvijas Universitāti" (LU), sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pirmie vadībā ar 7:0 izvirzījās LU, taču jau mača sestajā minūtē vadību pārņēma "VEF Rīga", panākot 10:7, un pārliecinoši noslēdza arī otro ceturtdaļu, pārtraukumā dodoties ar 24 punktu pārsvaru (55:31).

Lai gan trešajā ceturtdaļā studenti vēl spēja izrādīt pretestību, otrajā puslaikā laukuma saimnieki turpināja palielināt pārsvaru, noslēdzot maču ar +38.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Kristers Zoriks, kamēr 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Artis Ate.

LU vienībā Dāvids Vīksne izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem.

"VEF Rīga" komanda kā viena no divām Latvijas-Igaunijas līgas labākajām pašmāju vienībām vietu pusfinālā nodrošināja automātiski, savukārt LU basketbolisti "play-off" pirmajā kārtā spraigā cīņā ar 3-2 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistus.

"Studenti" pusfinālā spēlē pirmo reizi kopš 2012.gada. Pirms desmit gadiem LU komanda ar 0-3 atzina tieši "VEF Rīga" basketbolistus, bet cīņā par bronzu ar tādu pašu rezultātu atzina "Liepājas Lauvas" pārākumu.

"VEF Rīga" labāko četriniekā bijusi visās sezonās pēc zīmola atjaunošanas 2007.gadā.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā "VEF Rīga" uzvarēja 23 no 26 spēlēm, ieņemot pirmo vietu starp abu valstu komandām. LU uzvarēja sešās spēlēs, kas deva 11.vietu kopvērtējumā piekto pozīciju starp sešām Latvijas vienībām.

Šosezon abās savstarpējās spēlēs gana pārliecinoši uzvarēja "VEF Rīga" basketbolisti - 94:72 un 79:59.

Otrā pusfinālā "Ventspils" tiksies ar "Ogre", kas ceturtdaļfinālsērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju".

Latvijas - Igaunijas līgā par čempioni tika kronēta "VEF Rīga".

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu