"Celtics" aizsūta mājās "Nets" un pirmie iekļūst NBA izslēgšanas spēļu otrajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeisons Teitams
Džeisons Teitams Foto: AP/Scanpix

Džeisonam Teitamam gūstot 29 punktus, Bostonas "Celtics" pirmdien Ņujorkā uzvarēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā ar 4-0.

"Celtics" viesos apspēlēja Bruklinas "Nets", kas bija spiesta piekāpties ar 112:116 (26:30, 24:28, 28:32, 34:26) un pabeigt šo sezonu. Sērijā ar 4-0 pārāka bija Bostonas vienība.

Mājiniekiem nepietika arī ar Kevina Durenta 39 punktu guvumu, tam pievienojot arī deviņas rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas.

23 punktus guva Sets Karijs, bet 20 punktus "Nets" labā sakrāja Kairijs Īrvings.

Bostonas klubs ne reizi neļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā, lielāko pārsvaru panākot trešās ceturtdaļas beigās (90:75).

"Mēs zinājām, ar ko mēs spēlējam, zinājām, cik talantīgi viņi ir, un zinājām, ka tā būs "suņu cīņa"," pēc mača sacīja Teitams, kurš divas pēdējās minūtes pēc sestās piezīmes saņemšanas atradās uz rezervistu soliņa.

"Sērija beidzās ar 4-0, taču katra spēle bija kā šupoles un smaga. Mēs vienkārši ticējām sev. Mēs gājām uz katru nākamo spēli un nedomājām pārāk tālu uz priekšu," piebilda basketbolists.

"Celtics" rindās Džeilens Brauns izcēlās ar 22 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, bet saspēles vadītājs Markuss Smārts pievienoja 20 punktus un 11 rezultatīvas piespēles.

Vēl februārī Bostonas vienība Austrumu konferencē atradās devītajā vietā.

Ar otro numuru Austrumos izsētā Bostona ceturtdaļfinālā tiksies ar NBA čempioni Milvoki "Bucks" vai Čikāgas "Bulls". Šajā sērijā ar 3-1 vadībā ir čempione.

Video: "Celtics" - "Nets" mača spilgtākie momenti

Citā sērijā Filadelfijas "76ers" mājās piedzīvoja zaudējumu pret Toronto "Raptors" ar 88:103 (27:29, 14:25, 25:21, 22:28), Kanādas basketbolistiem neļaujot Filadelfijas klubam atkārtot "Celtics" 'paveikto un uzvarēt sēriju "sausā". Sērijā ar 3-1 vadībā ir "76ers".

"Sixers" līderis Džoels Embīds, cīnoties ar īkšķa savainojumu, kas tika diagnosticēts kā saišu plīsums, finišēja ar 20 gūtiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, kaut gan viņa sezonas vidējais rādītājs ir vairāk nekā 30 punkti spēlē.

Arī otra mājinieku zvaigzne Džeimss Hārdens guva vien 15 punktus un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja, kamēr Tobiass Heriss finišēja ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Atskaitot mājinieku pirmo grozu, vienīgo reizi mačā izvirzoties vadībā, atlikušajā laikā dominēja Toronto vienība.

Toronto komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Paskāls Siakams, Prešess Ačīva sakrāja 17 punktus, bet par 16 punktiem guva Ogiga Anunobijs un Gerijs Trents juniors.

Ceturtdien Kanādā tiks aizvadīta sērijas sestā spēle.

Neviena komanda NBA izslēgšanas spēļu sērijā gan nav atspēlējusies no 0-3 deficīta.

Video: "Raptors" - "76ers" mača spilgtākie momenti

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" mājās pieveica Jūtas "Jazz" ar 102:77 (24:18, 28:18, 29:19, 21:22), pirmās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām mājiniekiem panākot vadību ar 3-2.

Bertāns laukumā bija vien sešas minūtes un 24 sekundes, izcīnot vienu atlēkušo bumbu, reizi pārķerot bumbu, sakrājot vienu personisko piezīmi un noslēdza maču ar +/- rādītāju -2.

Dalasas vienībā Luka Dončičs guva 33 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, kā arī piecreiz kļūdījās. Džeilens Bransons pievienoja 24 un Dorians Finijs-Smits - 13 punktus.

"Jazz" rindās Džordans Klārksons guva 20 punktus, bet Rūdijs Gobērs sakrāja 17 punktus un 11 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double". Neviens cits basketbolists Jūtas vienībā neguva vairāk par astoņiem punktiem.

Viesi spēlē ne reizi neizvirzījās vadībā, un trešās ceturtdaļas beigās "Mavericks" pēc Bransona divpunktu metiena panāca 33 punktu pārsvaru (81:48).

Sērijas sestā spēle notiks ceturtdien Soltleiksitijā.

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr Jūtas "Jazz" svinēja par trīs panākumiem mazāk un bija pozīciju zemāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu