Saeimas komisija vērtēs Kiršteina tvīta ētiskumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins.
Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien ierosināja Ētikas kodeksa iespējama pārkāpuma lietu par Saeimas deputāta Aleksandra Kiršteina (NA) tvītu pēc parlamentārieša Māra Mičerevska palīdzes Selmas Teodoras Levrences tēva nāves.

Atbildē Levrences vēstījumam sociālajos tīklos par tēva aiziešanu mūžībā Kiršteins savu tvītu sāka ar vārdu "jocīgi", vaicājot, kā piedzimtu civilās partnerības piekritēji, ja nebūtu tēva.

Kiršteins šodien komisijas sēdē uzsvēra, ka piekrīt, ka viņa paustais ir bijis nevietā un ka esot jau atvainojies. Deputāts piekrīt, ka savu jautājumu viņam nevajadzēja un nebija taktiski uzdot konkrētajā dienā. Taču reizē viņam ir vārda brīvība savu vēstījumu citā reizē, jo Kiršteina ieskatā pašlaik ir vērojama sistemātiska vērtību, ģimenes graušana, secināms no deputāta paustā.

Pēc Mičerevska iesnieguma Mandātu komisija šodien ierosināja lietu, lai vērtētu, vai Kiršteina tvīts atbilst deputātu Ētikas kodeksa 7.punktā noteiktajam, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Mičerevskis aicina, ka, gadījumā, ja tiks secināts, ka deputāts pārkāpis šo punktu, piemērot Kiršteinam sodu.

Komisija šo jautājumu varētu turpināt skatīt nākamajā sēdē. Sanāksmē izskanēja iespēja, ka, ja Kiršteina rīcībā komisija nākamajā sēdē saskatītu Ētikas kodeksa pārkāpumu, tad viņam varētu piemērot mutisku brīdinājumu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu