Publicēti video no traģēdijas filmēšanas laukumā, kurā aktieris Aleks Boldvins nošāva operatori

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Policija publiskojusi kadrus no filmas "Rust" uzņemšanas laukuma, kurā aktieris Aleks Boldvins nošāva filmas operatori Halinu Hačinsu.

Santafē šerifs Adans Mendoza publicējis fotogrāfijas no nozieguma vietas un liecinieku intervijas, tostarp aktiera Aleka Boldvina intervijas.

Aktieris, kurš bija arī filmas "Rust" producents, iepriekš sacīja, ka nav nospiedis ieroča mēlīti un viņam nav ne jausmas, kā filmēšanas laukumā netālu no Santafē, ASV Ņūmeksikas štatā, nonākusi īsta lode.

Pirmdien publiskotajos videoklipos var redzēt, kā policija un mediķi brauc uz notikuma vietu, un kadros redzams, kā pirmās palīdzības sniedzēji cīnās, lai glābtu Hačinsu.

Citos klipos Boldvina kungs redzams ģērbies kā kovbojs un trenējas ar ieroci, kas dažus mirkļus vēlāk nogalināja kinooperatori.

Paziņojumā, kas pievienots uzņemtajiem materiāliem, šerifs Mendoza sacīja, ka apšaudes izmeklēšana "joprojām ir atklāta un turpinās".

Viņš sacīja, ka joprojām nav atrisinātas vairākas izmeklēšanas sastāvdaļas, tostarp šaujamieroču kriminālistika, pirkstu nospiedumu analīze, medicīniskās ekspertīzes ziņojums un Boldvina tālruņa datu analīze.

"Kad šie izmeklēšanas komponenti tiks iesniegti šerifa birojam, mēs varēsim pabeigt izmeklēšanu, lai pārsūtītu to Santafē apgabala prokuroram pārskatīšanai," sacīja šerifs Mendoza.

Filma "Rust" tika publicēta nedēļu pēc tam, kad varas iestādes nosodīja filmas producentus par drošības vadlīniju neievērošanu un iekasēja maksimālo naudassodu 136 793 ASV dolāru (128 090 eiro) apmērā.

Ņūmeksikas Vides departamenta veiktajā izmeklēšanā atklājās, ka filmas veidotāji izrādīja "vienaldzīgu attieksmi pret atzītiem apdraudējumiem, kas saistīti ar šaujamieroču lietošanu filmas uzņemšanas laukumā".

Filmas veidotāji paziņoja, ka nepiekrīt secinājumiem un tos pārsūdzēs.

Atgādinām, ka kinovesterna "Rust" uzņemšanas laikā tika sašauti divi cilvēki - 42 gadus vecā operatore Halina Hačinsa un 48 gadus vecais režisors Džoels Souza.

Hačinsa tika aizvesta ar helikopteru uz Ņūmeksikas Universitātes slimnīcu, taču no gūtajiem ievainojumiem mira. Džo Souza tika aizvests uz citu slimnīcu, kur viņam tika sniegta ārkārtas medicīniskā aprūpe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu