Dokumenti: ASV apsvērusi iespēju spridzināt Mēnesi ar kodolieročiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mēness
Mēness Foto: Unsplash

ASV valdības nu jau vairs nepastāvošā aviācijas un kosmosa draudu programma "Advanced Aerospace Threat Identification Program" (AATIP) iztērējusi miljoniem dolāru nodokļu maksātāju naudas, lai pētītu visai dīvainas eksperimentālās tehnoloģijas, piemēram, neredzamības apmetņus, antigravitācijas ierīces, laika mašīnas un iespēju ar kodolieročiem Mēnesī izspridzināt tuneli.

Dokumentos, kas sastāv no teju 1600 ziņojumiem, ieteikumiem, līgumiem un sapulču piezīmēm, lasāmas visai dīvainas AATIP prioritātes. Programma darbojās no 2007. līdz 2012. gadam, tomēr plašākai sabiedrībai par to tapa zināms tikai 2017. gadā, kad no Pentagona aizgāja programmas bijušais direktors, vēstīts izdevumā "Vice".

Togad AATIP, pateicoties vairākiem video, kuros redzami dīvaini lidojoši objekti, kļuva nešķirama no stāstiem par NLO.

Jaunajos dokumentos gan redzams, ka programma bija paredzēta arī kaut kam vairāk par NLO medībām.

Iespējams, intriģējošākie dokumenti ir tie, kuros apspriestas dažādas sarežģītas tehnoloģijas. Dokumentu kolekcijā iekļauti ziņojumi par tārpejām, zvaigžņu vārtiem, negatīvo enerģiju, augstas frekvences gravitācijas viļņu komunikāciju, tumšo enerģiju, manipulācijām ar papildu dimensiju un citām lietām, kas mums vairāk saistās ar zinātnisko fantastiku.

Daudzos ziņojumos uzsvērts dažādu tāda veida tehnoloģiju nepraktiskums. Piemēram, ziņojumā par neredzamības apmetni autori, kuru vārdi no materiāliem ir dzēsti, raksta, ka "perfekts neredzamības apmetnis nav iespējams, jo tam vajadzīgi materiāli, kuros gaismas ātrums sasniedz bezgalību".

Citos ziņojumos aprakstīti fantastiski veidi, kā iegūt materiālus vajadzīgajām tehnoloģijām. Piemēram, kādā ziņojumā tā autori apspriež iespēju Mēness centrā meklēt ārkārtīgi vieglus materiālus, kas būtu 100 tūkstošus reižu vieglāki par tēraudu, tomēr saglabātu tā cietību.

Lai sasniegtu Mēness iekšieni, mūsu dabiskajā pavadonī ar kodolieročiem būtu jāizspridzina caurums.

Protams, ASV negrasās spridzināt Mēnesi. Gluži otrādi – tiek aktīvi realizētas "Artemis" misijas, kas paredzētas, lai uz Mēness atkal nogādātu cilvēku un izveidotu tur paliekošu bāzi. Mēness uzspridzināšana nebūtu loģiska, jo šai misijai nepavisam nepalīdzētu.

Lai nu kā, pagaidām nav īsti skaidrs, vai šie dokumenti reiz noveda līdz kādai reālai darbībai un investīcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu