FOTO ⟩ Rīgā ar kuģi ieradusies Dānijas bruņutehnika

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aizsardzības ministrija

NATO austrumu flanga aizsardzības stiprināšanai trešdien Rīgā ar kuģi ieradusies Dānijas bruņutehnika.

Rīgā no Dānijas ostas Koges ieradās divi transportlīdzekļu pārvadāšanas kuģi, kas Latvijā nogādāja gandrīz 300 Dānijas Karalisko bruņoto spēku 1.brigādes militārās un atbalsta tehnikas vienības, tajā skaitā kājnieku kaujas mašīnas "Piranha V" un kāpurķēžu kājnieku kaujas mašīnas "CV 90", aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki.

Foto: Latvijā ieradušies pirmie Dānijas bruņoto spēku kontingenta karavīri

Jau ziņots, vakar, 26.aprīlī, Latvijā ieradās pirmie Dānijas Karalisko bruņoto spēku 1. brigādes karavīri. Veicinot atturēšanu un stiprinot NATO kolektīvo aizsardzību alianses austrumu flangā, Latvijā tiks izvietota Dānijas Karalisko bruņoto spēku bataljona līmeņa vienība - aptuveni 750 karavīri un atbilstošs apbruņojums.

Dānijas bataljons tiks izvietots Ādažu bāzē, integrējoties Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā līdzīgi kā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa.

Dānijas kontingenta izvietošana Latvijā un dāņu karavīru dalība kopīgās militārās mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un citu sabiedroto valstu vienībām nodrošinās gan NATO dalībvalstu savietojamības turpmāku pilnveidošanu, gan arī augstāku gatavību reaģēšanai uz pašlaik aktuāliem drošības izaicinājumiem stratēģiskā, operacionālā un taktiskā līmenī.

Dānijas karavīri jau līdz šim ir pildījuši dienesta pienākumus Ādažu bāzē izvietotajā NATO Daudznacionālajā divīzijas štābā "Ziemeļi". Daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi" Ādažu bāzē tika izveidots 2019.gada martā ar mērķi uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā.

Foto: Rīgas ostā ierodas Dānijas militārās tehnikas vienības

Štāba uzdevumi ir aizsardzības plānošana, militāro mācību un aktivitāšu organizēšana un īstenošana, lai palielinātu iesaistīto valstu savstarpējo savietojamību un spēju kopīgi veikt aizsardzības uzdevumus. Dienesta pienākumus tajā galvenokārt veic ietvarvalstu - Latvijas, Igaunijas un Dānijas - virsnieki.

Latvijas un Dānijas divpusējās sadarbības pamatus aizsardzības jomā nosaka 1994.gada 3.janvārī parakstītais līgums par militārās sadarbības veicināšanu starp Aizsardzības ministrijām.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu