Olga Kambala divreiz stājusies tiesas priekšā par sodu nemaksāšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olga Kambala
Olga Kambala Foto: Jānis Škapars/TVNET

Realitātes šova "Slavenības. Bez filtra" zvaigzne, uzņēmēja Olga Kambala atklāj, ka ne reizi vien aizmirsusi norēķināties par stāvvietu un tādēļ saņēmusi vairākus sodus. Nesen pāris devies uz izstādi, tomēr mākslas baudīšanu izjaucis stāvvietas kontrolieris. 

Kamēr Kambalu pāris apmeklēja mākslinieces Elita Patmalnieces izstādi, Olga pēkšņi atcerējās, ka nav norēķinājusies par stāvvietu. Viņa centās situāciju vērst par labu un veikt maksājumu, tomēr izrādījās, ka ir par vēlu. Kontrolieris jau pamanījis Kambalu auto un sācis soda izrakstīšanu. 

"Man divi sodi jau ir, ja būs trešais, tad uzliks "klamburu". Ātri mēģināju samaksāt, bet tur bija teikts, ka kontrolieris jau sācis savas darbības un nav iespējams samaksāt," stāsta Olga. 

Tomēr Olga bija apņēmīga rast risinājumu un devās sastapt kontrolieri. "Jūs varat ņemt nost, es maksāšu, lai nav jāgaida trīs stundas," viņa uzrunāja vīrieti. Olgas sākotnējais entuziasms drīz vien izzuda, ieraugot iespaidīgo atmaksas summu. Par auto novietošanu Vecrīgā tika piespriests 50 eiro sods. 

"Es nesamaksāju, jo domāju, ko uzvilkt, tad atbraucām, tad nopirkām ziedus, tad bija auksti... Tā ir vienkārši aizmāršība. Blondīne un viss. Jā, lietas, kuras nav svarīgas, es vienkārši aizmirstu," pārdomās dalās Kambala. 

Izrādās, ka nemaksāšana par stāvvietu ir daļa no Olgas stratēģijas. "Reizēm ir izdevīgāk samaksāt sodu, nevis visu dienu pagarināt stāvvietu. Šoreiz nesanāca, jo nebija samaksāti divi sodi."

"Blondīnēm var piedot, ka aizmirsa samaksāt par stāvvietu," saka Kaspars. Olga stāsta, ka vīrs bieži vien neuzzinātu par sodiem, bet viņu mašīna ir pamanāma. Garāmejošie paziņas nereti uzņemot foto un nosūta Kasparam. 

Kamēr Olga maksā sodu, Kaspars spriež, ka ir dzirdējis par dažādiem paņēmieniem, kā auto atbrīvot no riteņa bloķētāja. "Ir dzirdēts, ka ar lielāku mašīnu, ja uzsāk braukt, "klamburs" nokrīt. Bet sapratu, ka nav ko nodarboties ar huligānismu," stāsta Kaspars. 

Vēlāk Olga stāsta, ka ar SIA "Rīgas satiksme" tiesājusies divas reizes:"Pirmo reizi viņi piedzina 370 eiro, tā bija reāla tiesa. (..) Otra tiesa, arī par stāvvietas sodiem, 900 eiro, noslēgumā aptuveni tūkstotis." Kaspars uzskata, ka ceļu stāvoklis ir slikts un tādēļ uzliktie sodi ir nesamērīgi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu