Par godu 4. maijam "Ave Sol" un ne tikai ieskandinās Rīgas Svētā Pētera baznīcu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Svētā Pētera baznīca.
Rīgas Svētā Pētera baznīca. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas Svētā Pētera baznīcā 4. maija plkst. 16 notiks Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts koncerts "Rītausmas mūzika Latvijai", informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Vineta Žilinska.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs būs Andris Veismanis, kura vadītais Rīgas kamerkoris "Ave Sol" dziedās senāku un jaunāku komponistu darbus Latvijai, pavasarim, mīlestībai un dzīvībai. Mūziķu plejādi pārstāvēs Jāzeps Vītols ar "Karaļmeitu", Jēkabs Graubiņš ar "Gaisa dārziem", Jānis Zālītis ar "Birztaliņu" un Pēteris Barisons ar "Latvijā".

Tāpat koncertā tiks atskaņots Aldoņa Kalniņa "Ziedoņa rīts", Imanta Kalniņa miniatūra "Zvani", "Pakāpies kalnā" un himna "Varoni gaidot" no oratorijas "Rīga cēliens", Pētera Plakida dziesma "Akmeņi Vidzemes jūrmalā", Mārtiņa Brauna darbu "Mīla ir kā uguns", Pētera Vaska kompozīciju "Savā tautā". Programmā iekļauta arī Jēkaba Jančevska dziesma "Koki" un Ērika Ešenvalda "Rasa".

Līdz ar kori "Ave Sol" un diriģentiem Andri Veismani un Jurģi Cābuli koncertā piedalīsies kamermūziķu grupa: pianiste Agnese Egliņa, flautiste Anete Toča, čellists Ēriks Kiršfelds, kontrabasists Jānis Stafeckis un ģitārists Āris Ozols. Koncertu vadīs stāstnieks Orests Silabriedis.

Bezmaksas ielūgumi pieejami no 28.aprīļa plkst.10 "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu