VIDEO ⟩ Sabiedrībā pazīstami cilvēki aicina atbalstīt Civilās savienības likumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijā pazīstami cilvēki sirsnīgā video dalās ar savu viedokli, kāpēc ikvienam būtu jāiestājas par demokrātijas vērtībām un cilvēktiesībām, aicinot atbalstīt Civilās savienības likumu, kas ļautu cilvēkiem reģistrēt savas attiecības.

"Mēs esam Eiropas Savienības valsts un ir 2022. gads, un vajadzētu atmest padomju cilvēka domāšanu un sākt domāt kā demokrātiskā valstī pieklājas, kurā ir jābūt vienādām tiesībām. Neskatoties uz to, kādas tautības, kādas ticības, kādas partejiskās piederības," atzīmē viena no runātājām Baiba Sipeniece-Gavare.

Ralfs Eilands uzsver, ka tas ir jautājums par vērtībām, kurām mēs vēlamies piederēt. "Šī ir vienkārši sapratne, kurā pusē mēs esam. Vai nu mēs esam demokrātija un saprotam, ka demokrātijā ir arī cilvēktiesības, vai mēs sākam līdzināties citām valstīm, nu, piemēram, Krievijas režīmam. Tu nevari selektīvi izvēlēties to, kas tev šodien patiks, rītdien varbūt nepatīk, un tā šķirot. Nē, vienkārši ir jāsaprot, kurā pusē tu esi, un viss."

Video atbalstā Civilās savienības likumprojektam piedalās televīzijas un radio personība Baiba Sipeniece-Gavare, reperis Krivenchy, podkāsta "Pa kluso" vadītāja Laura Grēviņa, dziedātājs Ralfs Eilands, Pieci.lv ētera personība un producente Karmena Stepanova, TV3 ētera personība un "Franco franco" mūziķis Mārtiņš Spuris un dziedātāja Aija Vītoliņa-Freimane.

Video tapis ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas caur EEZ un Norvēģijas grantu programmas "Aktīvo iedzīvotāju fonds" atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu