Kokaīna pārvadāšana ministrijas lidmašīnā un šamaņi Šoigu vasarnīcā. Bijušais Putina draugs turpina izgaismot Kremļa saimnieku

Foto: "Apollo" kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vasarnīcā esot šamaņi un pesteļotāji. Laikā, kad Šoigu vadīja Ārkārtas situāciju ministriju, lidmašīnās tika pārvadāts kokaīns," intervijā medijam "GORDON" sacīja Krievijas baņķieris, Putina bijušais draugs un bijušais Krievijas Federācijas padomes loceklis Sergejs Pugačovs. Portāls "Apollo" jau rakstīja, ka Pugačovs norādījis uz Vladimira Putina bailēm par puču, tagad uzņēmējs komentēja kara noziedznieka veselību un korupciju Krievijas armijā.

Ar Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas lidmašīnām tika pārvadāts kokaīns

"Laikā, kad Sergejs Šoigu vadīja Civilās aizsardzības, ārkārtējo situāciju un stihisko nelaimju seku likvidēšanas lietu ministriju, šī nodaļa nodarbojās ar nelegālām darbībām, tostarp narkotiku kontrabandu," atklāj Pugačovs.

"Tur notika visādas šausmīgas lietas. Ar Ārkārtējo situāciju ministrijas lidmašīnām pārvadāja visu, ko vien varēja, un tika arestēti. Šoigu pirmo vietnieku arestēja, un viņš sniedza liecības.

Viņi veda kokaīnu, kā zinām no pirmā vietnieka liecībām, kuram tika piespriests ilgs cietumsods. Tas notika pēc Putina nākšanas pie varas. Tajā brīdī Šoigu bija ļoti augsts reitings, Putins no viņa baidījās," stāsta Pugačovs.

"Es neatceros, kurā gadā tas bija, bet Putins tikko bija nācis pie varas un uzreiz deva pavēli arestēt Šoigu pirmo vietnieku, kas nodeva par viņu 100 sējumus liecību. Viņu arestēja kabinetā, kur viņš kliedza: "Ļaujiet piezvanīt ministram! Tūlīt viņš visu atrisinās, es par to neatbildu, to viņš!"

Tika arestētas ministrijas lidmašīnas, kas nodarbojās ar nelegālajiem pārvadājumiem. Atveda kažokus no Ķīnas, bet tur bija rakstīts, ka tie ir durvju aizbīdņi," sacīja Pugačovs.

Uzņēmējs norāda, ka Šoigu nebija "jumts": "Nē, viņš nebija "jumts", viņš vienkārši to visu organizēja. Viņš ir šī visa īpašnieks, kāpēc viņam jābūt "jumtam"?"

Šamaņi Šoigu vasarnīcā

Putins Pugačovam stāstījis, ka Šoigu vasarnīcā ir zavatnieki: "Paldies dievam, ka tu nebiji viņa garāžā. Varbūt tur kaut ko upurēja."

"Viņš man pastāstīja, ka Šoigu vasarnīcā ir kaut kādi šamaņi un pesteļotāji," atceras Pugačovs.

Uzņēmējs nezina, ar ko šie cilvēki nodarbojās: "Katrs nodarbojas ar to, kas patīk. Mēs atbraucām, tur bija kaut kādi šamaņi, viņi prognozēja nākotni." Tomēr Pugačovs nezina, vai pats Putins tam tic.

"Putins teica: "Klausies, viņš ir šausmīgs cilvēks. Tu biji viņa garāžā?" Atbildēju, ka ne: "Kas ir garāžā?" "Nu paldies dievam, ka tu tur nebiji," piebilda Putins.

Kara noziedznieks esot atklājis, ka "bijis šausmās". "Kāpēc es turp gāju?" Putins esot vaicājis Pugačovam.

"Putins vienmēr piesardzīgi izturējās pret Šoigu un baidījās no viņa. Deviņdesmitajos gados Šoigu bija viens no pazīstamākajiem politiķiem Krievijā. Pajautājiet jebkuram cilvēkam - visi viņu zināja. Kā Putins pret viņu izturējās? Putins no viņa baidījās. Šoigu reitingā faktiski bija otrais aiz Putina."

Šoigu domāja, ka pēc Maskavas apgabala gubernatora amata atstāšanas dosies pensijā

"Pēc visa es gribētu atgriezties Tivā," Šoigu atklāja Pugačovam. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pēc Maskavas apgabala gubernatora amata atstāšanas 2012. gadā vēlējās doties uz Tivu.

"Viņš kļuva par Maskavas apgabala gubernatoru un teica man, ka "šis būs līdz galam, līdz pensijai. Pēc tam braukšu uz Tivu".

Maskavas apgabals ir paradīze. Tu vienkārši sēdi Maskavā un neko nedari. Tu ne par ko neatbildi. Vienkārši ielej un dzer. Lūk, kāds ir Maskavas apgabala gubernators," skaidro uzņēmējs.

Pēc viņa teiktā, Putins piedāvāja vadīt Aizsardzības ministriju trīs kandidātiem, bet divi atteicās. Šoigu darbam piekrita. "Divi cilvēki no Putina Sanktpēterburgas komandas atteicās. Acīmredzot tie bija viņam tuvi cilvēki, kuriem pietika drosmes atteikties, bet Šoigu piekrita.

Lai gan visi zina, ka armijā viņš nedienēja un bija ļoti tālu no tā visa," sacīja Pugačovs.

Pēc kritiena no zirga Putinam bija ilgstošas problēmas ar mugurkaulu, atklāj bijušais Putina draugs

"Manu acu priekšā viņš nokrita no zirga un savainoja mugurkaulu.

Pēc tam viņš slikti staigāja, divus mēnešus gulēja un valkāja korseti. Pēc kritiena muguras sāpes Putinu mocīja daudzus gadus," norāda Pugačovs.

Uzņēmējs nezina, vai Putinam ir vēl kādas citas veselības problēmas. "Viņš ne ar ko citu ar mani nedalījās. Par onkoloģiskām slimībām neko nestāstīja. Es gāju ar viņu pirtī, neko tādu neredzēju," atceras Pugačovs.

Bijušais Putina draugs neprecizēja, kad Putins guva mugurkaula traumu. Krievijas izdevums "Projekt" vēsta, ka tas noticis 2000. gadu sākumā, kad Krievijas prezidents aizrāvies ar jāšanas sportu. Iespējams, tieši šīs traumas dēļ Putins vēlāk sācis klibot, bet 2016. gadā viņam tika veikta "vai nu operācija, vai ļoti nopietna procedūra, visticamāk, mugurā", ziņo izdevums.

Krievijas Federācijas armija neeksistē. Tā ir domāta parādei, nevis karam, atzīst Pugačovs

"Krievijas armija der parādei, nevis karam." Runājot par korupciju un Krievijas armijas problēmām, Pugačovs norādīja, ka tā ir "iznīcināta".

"Tā neeksistē. Tā ir galvenā Krievijas armijas problēma. Tā neeksistē korupcijas dēļ. Starp citu, armijā tiešām ir korupcija. Es zinu, kā tur viss ir iekārtots - cilvēki un ģenerāļi. Pirmā un galvenā doma - Krievijas armija nekad negrasījās ne ar vienu karot.

Pēdējos 20 gadus krievu armija ne ar vienu negrasījās karot, ar ko tad nodarbojās ģenerāļi? Viņi pirka no saviem draugiem ražotājiem konservus, eļļu, formas tērpus un tā joprojām. Loģistikas vadītājs un militārā departamenta vadītājs sēdēja cietumā. Tika piespriests 14 gadu termiņš. Viņi necīnījās pret korupciju, viņi cīnījās par vietu," atklāj Pugačovs.

Pēc uzņēmēja teiktā, bijušais Krievijas aizsardzības ministrs Anatolijs Serdjukovs atklāja, ka pirms uzbrukuma Gruzijai 2008. gadā tika atlasīta tehnika.

"Izmeta 70% tehnikas, tie vienkārši bija metāllūžņi. Bet viņi to neizmeta metāllūžņos, vienkārši uzlika "krustiņu" un atstāja garāžā. Tur nebija dzinēju, kāpurķēžu, riepu un tamlīdzīgi. Raķetes nešāva, automātiem nebija detaļu, radio stacijās nebija krāsaino metālu. Bija palikuši 30%.

Šie 30% no tehnikas veiksmīgi izgāja vairākas komisijas, bet no tiem 35% nevarēja iedarbināt pat tad, kad devās uz Gruziju. Un 50% no iedarbinātajām vienībām ceļā noslāpa.

Tas bija 2008. gads. Domājat, ka pēc Putina multfilmām par hiperskaņas raķetēm kaut kas ir mainījies? Jo zemāks līmenis, jo mazāk mainās. Šī nav armija karam, šī ir armija parādei," viņš piebilda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu