"Tā elites līmenī cīnīties nevar." Viens no visu laiku labākajiem UFC cīkstoņiem veltījis kritiku Hamzatam Čimajevam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hamzats Čimajevs
Hamzats Čimajevs Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārais UFC cīkstonis Džordžs Sentpjērs sarunā ar "MMA News" kritiski izteicies par Hamzata Čimajeva sniegumu viņa nesenajā cīņā.

Čimajevs 10. aprīlī oktagonā tikās ar brazīlieti Gilbertu Bērnsu, izcīnot uzvaru pēc tiesnešu lēmuma. 

Pavisam droši var apgalvot, ka ar atrāvienu bija augstākā līmeņa pretinieks, kas jebkad stājies pretim Čimajevam. Lai gan Zviedrijā dzīvojošais cīkstonis izcīnīja uzvaru, pēc cīņas valdošais viedoklis bija - Čimajevs ir augsta līmeņa cīkstonis, bet viņš nav bez saviem mīnusiem.

Čimajevs cīnās UFC 77 kilogramu divīzijā. Par šīs svara kategorijas visu laiku labāko cīkstoni tiek uzskatīts tieši Džordžs Sentpjērs, kuram, citējot viņa paša savulaik teikto pēc Meta Hjūza cīņas, Čimajeva sniegums nešķita iespaidīgs.

Sentpjērs uzskata, ka šī pieredze 27 gadus vecajam cīkstonim nāks tik un vienīgi par labu: "Viņam šāda cīņa bija vajadzīga, jo viņš visiem gāja cauri kā silts nazis sviestam. Citreiz tev vajag nonākt sarežģītās situācijās, lai tu kļūtu labāks un uzlabotu sevi. Līdz ar to es domāju, ka šī cīņa viņam nāks par labu."

Tomēr leģendārais cīkstonis piebilda, ka šāda līmeņa sniegums 77 kilogramu divīzijas pašā augšgalā (Bērnss gan bija ranga 3. vietā) "neies cauri".

"Šādi uzņemt sitienus pa galvu nav labi. Man patīk skatīties viņa cīņas, bet es nedomāju, ka viņš cīnījās gudri. Hamzats šo cīņu sev varēja padarīt vieglāku. Viņš ir pieradis visiem iet cauri, bet tā elites līmenī cīnīties nevar. Tev ir jābūt gatavam un ar savu cīņas plānu. Tu nevari tā vienkārši iziet oktagonā un apmainīties ar sitieniem," kritiski par UFC uzlecošo zvaigzni izteicās Sentpjērs.

Ja nekas radikāli nemainīsies, Čimajeva nākamais pretinieks būs Kolbijs Kovingtons, kurš plašāk pazīstams ar savu augstā līmeņa izturību un reslingu. Arī Sentpjērs ir par šādas cīņas norisi.

"Manuprāt tas ir loģiski. Šobrīd ir daudz opciju. Kolbijs Kovingtons, Mugamads [Belals], Leons Edvardss. Arī Kamaru Usmans. Dzirdēju, ka arī Konors Makgregors grasās atgriezties 77 kilogramu divīzijā. Redzēsim," sacīja Sentpjērs.

Čimajevs savas profesionālās karjeras 11 cīņās ne reizi nav izjutis zaudējuma rūgtumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu