"Visi, kuri saņem viņa svētību, kļūst priecīgi." Sešus gadus vecs zēns, kuru retās slimības dēļ pielūdz kā dievību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Born Different/ Facebook

Indijas pilsētā Džalandharā dzīvo kāds zēns, kuru retās slimības dēļ vietējie iedzīvotāji pielūdz kā dievību, vēsta "Born Different".

Zēnam vārdā Pranšu ir tikai seši gadi. Ārsti nav spējuši noteikt viņa retās slimības diagnozi. Tās dēļ vietējie iedzīvotāji viņu pielūdz kā dievību. Lielo acu un galvas dēļ kopš Pranšu dzimšanas viņu salīdzina ar indiešu mitoloģijas veiksmes un gudrības dievu Ganešu, kuru parasti attēlo kā būtni ar cilvēka ķermeni, ziloņa galvu un četrām vai sešām rokām.

Foto: Born Different/ Facebook

Gan ciemata iedzīvotāji, gan paša Pranšu ģimene tam tic, tādēļ sveši cilvēki nekautrējas nākt pie viņa, lai saņemtu svētību.

Zēna tēvs viņu pat sauc dieva Ganeša vārdā:

"Manu Ganešu pielūdz pat tādi cilvēki, kuri iet pa ielu garām mūsu mājai un saka: "Esi sveicināts, Ganeša kungs, esi sveicināts!" Visi, kuri saņem viņa svētību, kļūst priecīgi. Pat mēs [ģimene] kļūstam priecīgāki."

Agrāk iedzīvotāji ieradās pie Pranšu mājās, lai saņemtu svētību, taču gribētāju bija tik daudz, ka visiem nepietika vietas, tādēļ zēns reizi nedēļā speciāli šim nolūkam dodas ārpus mājas. Tā kā zēns slimības dēļ nespēj pats noiet lielus attālumus, tad tētis viņu ved uz sava velosipēda. 

Foto: Born Different/ Facebook

Cilvēki zēna priekšā klanās līdz zemei, noliec galvu, tā izrādot cieņu. Pranšu ģimene ir apmierināta ar zēna izskatu un uzskata, ka diagnoze viņu ģimenei ir nesusi veiksmi.

Arī skolā visi bērni vēlas kļūt par Pranšu draugiem. Zēns stāsta, ka viņu neviens neapsmej.

"Es jūtos ļoti labi, kad mani sauc par Ganešu," stāsta Pranšu. "Esmu apmierināts ar savu izskatu un ceru, ka Dievs manī saglabās spēju vienmēr priecāties."

Foto: Born Different/ Facebook

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu