VIDEO Sociālajos tīklos izplatās sagrozīti videoklipi, kuros Zelenskis attēlots kā kokaīna lietotājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Eliot Higgins/Twitter

Prokrieviskos lietotnes "Telegram" kanālos izplatījušies video, kuros Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis attēlots kā kokaīna lietotājs, vēsta ziņu medijs "Insider".

Pirmajā video ir redzams kokaīna pulveris un kredītkarte uz Zelenska galda, kamēr viņš videozvana laikā runā ar miljardieri Īlonu Masku.

Tomēr Zelenskis savā sociālo tīklu vietnes "Instagram" profilā publicējis oriģinālo video, kurā skaidri redzams, ka uz galda neatrodas kokaīns.

Tāpat sociālo tīklu vietnēs tiek izplatīts vēl viens viltus video, kas uzņems 2019. gada janvārī. Video vēsta, ka Zelenskim jautāts, vai viņš lieto narkotikas.

Zelenskis atbild: "Lieliski! Lieliski! Visenerģiskākais cilvēks. Nopietni! Tā ir enerģija visai dienai. Pulksten 7 es ceļos. Izeju pastaigā ar suni, un es pēc tam lietoju narkotikas. Tāds ir režīms. Tā es dzīvoju."

Saskaņā ar radio tīkla "The Associated Press" izpēti, abi videoklipi ir sagrozīti ārpus konteksta. Patiesībā Zelenskis video intervijā noliedza kokaīna lietošanu un tā vietā runāja par savu rīta vingrošanas rutīnu un mīlestību pret kafiju.

"Lieliski! Lieliski! Nē, es sēžu uz kaut kā balta, bet tas ir krēsls. Tas nav kokaīns. Es nelietoju narkotikas," Zelenskis atbildēja uz jautājumu, vai viņš lieto narkotikas.

Viņš intervijā sacīja: "Es lietoju kafiju, jo esmu ļoti atkarīgs no tās. Man ļoti garšo kafija, tā ir taisnība. Tā ir rutīna, ko es daru. 7 no rīta ceļos, izvedu suni un vingroju. Kāda jēga vispār vingrot? Tā ir enerģija visai dienai. Iesaku ikvienam to darīt, bet ne intensīvi, jo tas var padarīt jūs miegainus dienas laikā."

"Apollo" jau vēstīja, ka 26. februārī Ukrainas prezidents nosodīja dezinformāciju, kurā pausts, ka Zelenskis ir padevies un aizbēdzis. Tāpat viņš aicināja nevienam neticēt viltus ziņām, kuras cirkulē internetā.

Daudz nepatiesas informācijas parādījās internetā, apgalvojot, ka es it kā esmu aicinājis savu armiju nolikt ieročus un ka notiek evakuācija," Zelenskis saka pie sava biroja filmētā video.

"Mūsu patiesība ir tāda, ka šī ir mūsu zeme, mūsu valsts, mūsu bērni, un mēs aizsargāsim to visu," viņš pauda apņēmību.

"Tas arī viss, ko gribēju jums pateikt. Slava Ukrainai!" video pabeidza Zelenskis.

Video: 2019. gada intervija ar Zelenski

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu