VIDEO ⟩ Merzļikins sezonas pēdējā mājas spēlē palīdz "Blue Jackets" pārspēt čempionvienību "Lightning"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" sezonas pēdējā mājas spēlē uzvarēja aizvadītā gada čempionus Tampabejas "Lightning".

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) uzvarēja Stenlija kausa iepriekšējo divu sezonu čempioni Tampabejas "Lightning".

Uzvarētājiem Olivers Bjorkstrands guva vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, tāpat ar precīziem metieniem izcēlās Jakubs Vorāčeks, Kouls Silindžers, Džeks Rosloviks un Endrū Pīks. Merzļikins atvairīja 25 no 27 ripām un tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

"Lightning" rindās vārtus guva Ņikita Kučerovs un Korijs Perijs, kamēr abos vārtos asistēja Stīvens Stemkoss un Viktors Hedmans. Braiens Eliots apturēja 30 metienus.

Merzļikins šosezon laukumā devies 58 mačos, kuros svinējis 27 uzvaras, vidēji ielaidis 3,23 ripas un atvairījis 90,6% metienu.

"Blue Jackets" sezonu noslēgs piektdien, kas viesosies pie uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins". Bļugers būs vienīgais latvietis, kurš šosezon spēlēs Stenlija kausa izcīņā.

Video: "Blue Jackets" - "Lightning" mača spilgtākie momenti

Punktu sezonas priekšpēdējā mačā izcīnīja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas izbraukumā ar 4:5 (2:0, 1:2, 1:2, 0:1) papildlaikā atzina Edmontonas "Oilers" pārākumu.

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Zeks Haimens. Edmontoniešiem, kas šajā mačā trīsreiz bija iedzinējos, savus karjeras pirmos vārtus guva Filips Brobergs, tāpat viesus pārspēja Dereks Raiens, Kailers Jamamoto un Raiens Makleods. Konoram Deividam un Leonam Draizaitlam bija pa vienai rezultatīvai piespēlei.

"Sharks" rindās divus vārtus, abus pirmajā periodā, guva Noā Gregors. Pa ripai "Oilers" vārtos iemeta arī Skots Rīdijs un Niks Bonīno, bet divas rezultatīvas piespēles bija Loganam Kutūram.

Balcers uz ledus bija 13 minūtes un deviņas sekundes, no tā vienu minūti un trīs sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, zaudēja vienu ripu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Sauso" zaudējumu sezonas priekšpēdējā mačā piedzīvoja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 0:5 (0:0, 0:2, 0:3) atzina Bostonas "Bruins" pārākumu.

Patriss Beržerons izcēlās ar savu karjerā astoto "hat-trick" un sasniedza 400 vārtu robežu NHL. Davids Pastrņāks pārtrauca bostoniešu 39 nerealizēto vairākumu sēriju, tāpat vārtus guva Teilors Hols, kurš pusi no iepriekšējā sezonas pavadīja "Sabres" rindās.

Līnuss Ulmarks, spēlējot pret savu bijušo komandu, tika galā ar visiem 37 metieniem un pirmo reizi sezonā palika nepārspēts.

Girgensons spēlēja 15 minūtes un 32 sekundes, no tām četras minūtes un 22 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, atņēma divas ripas, uzvarēja divos no 11 iemetieniem un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr vārtsargs Artūrs Šilovs joprojām gaida debiju NHL un ceturtdien bija rezervē mačā, kurā Vankūveras "Canucks" mājās papildlaikā pārspēja Losandželosas "Kings" ar 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, 1:0).

Spensers Mārtins "Canucks" vārtos atvairīja 33 no 35 ripām. Uzvaras vārtus pusminūti pirms papildlaika beigām guva Broks Besers, kurš šajā mačā izcēlās divas reizes.

Vankūveras komanda regulāro čempionātu noslēgs piektdien pret "Oilers".

"Blue Jackets" ar 81 punktu 81 mačā ir desmitā Austrumu konferencē, bet "Sabres" ar 73 punktiem ir pozīciju zemāk. "Canucks" 91 punkts dod desmito vietu Rietumu konferencē, kur "Sharks" ar 77 punktiem ir 12.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu