"Viņš nekad nesmaidīja un nerunāja." Kabarē dziedātāja apgalvo, ka 1985. gadā Putins izlikās par kuģa apsargu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Scanpix/AFP

Lina Rodžersa ir austrāliešu kabarē zvaigzne, kura 1985. gadā uzstājās uz kruīza kuģa "Aleksandrs Puškins". Sieviete uzskata, ka toreiz satikusi aptuveni 30 gadus veco Vladimiru Putinu. Tagadējais diktators tad bijis parasts Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieks. Tomēr jau toreiz sieviete saskatījusi viņā savādas iezīmes – viņš nerunāja, nesmaidīja, bet vienmēr atradās starp cilvēkiem.

Britu uzņēmums "CTC" 1985. gadā nomāja Padomju Savienībai būvēto kruīza kuģi, lai ceļotu starp Eiropu un Austrāliju. Uz klāja atpūtās rietumnieki, viņus apkalpoja PSRS personāls, bet izklaides māksliniekus piesaistīja no ārvalstīm. "Tas bija milzīgs kuģis, kas devās uz daudzām pasaules ostām, taču tajā bija vairāk apkalpes nekā pasažieru," izdevumam "Daily Mail" stāstīja Lina.

Lina atceras, ka no darbiniekiem īpašu uzmanību piesaistījis apsargs. Viņš vērojis sievietes priekšnesumus un pēc katras izrādes, nerunājot ne vārda, sekojis līdz kajītei. Austrāliete uzskata, ka apsargs bijis Vladimirs Putins, patiesībā VDK spiegs. 

"Es atvēru kajītes durvis, pagriezos un smaidot pamāju. Teicu: "Liels paldies!" Bet viņš nekad nesmaidīja un nerunāja ne vārda," atceras Lina.

"Ja vien mēs būtu zinājuši, ko viņš plāno darīt ar pasauli, mēs būtu varējuši viņu pārmest pāri bortam un izdarīt pakalpojumu visiem."

Austrāliete atceras, ka apsargs vienmēr uzraudzīja notiekošo uz klāja un vienmēr atradies starp cilvēkiem. "Viņš vienmēr bija tuvumā. Ja jūs ietu iekšā bārā, viņš no tā ietu ārā, ja jūs apsēstos restorānā, viņš paietu garām."

Lai gan nav tiešu pierādījumu Putina saiknei ar kruīza kuģi, vairāki ziņojumi liecina, ka viņš astoņdesmitajos gados bieži apmeklējis Jaunzēlandi, reiz uzdodoties par apavu pārdevēju. Autors Greiems Hants savā 2007. gada grāmatā "Spies and Revolutionaries: A History of New Zealand Subversion" apgalvo, ka kāds vīrietis, kuram ir "pārsteidzoša līdzība" ar Putinu, piedalījās 1986. gada izmeklēšanā par Krievijas kruīza lainera nogrimšanu. 

Rodžersa nespēja noticēt savām acīm, kad pēc vairākiem gadiem ieraudzīja, ka Borisa Jeļcina vietā stājies savādais apsargs. Viņa apzinās, ka domas par senajiem notikumiem, iespējams, ietekmē šī brīža realitāte: "Protams, ir grūti nodalīt to, kā jutos toreiz, un to, ko zinu tagad. Tas, ko viņš ir izdarījis Ukrainā, ir pretīgākais, ko kāds darījis kopš Hitlera."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu