Sadursmēs starp palestīniešiem un Izraēlas policiju ievainoti 12 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Jaunās sadursmēs starp palestīniešiem un Izraēlas policiju al Aksas mošejas kompleksā Jeruzalemē piektdien ievainoti 12 cilvēki, piektdien ziņo palestīniešu Sarkanā Pusmēness kustība.

Izraēlas policija informēja, ka tā reaģējusi uz nekārtībām, ko izraisījuši palestīnieši, kas apmētājuši izraēliešus ar akmeņiem un petardēm.

Policija ziņo, ka izmantojusi līdzekļus demonstrantu izklīdināšanai, bet aculiecinieki stāsta, ka policisti pielietojuši asaru gāzi un gumijas lodes.

Sadursmes pierimušas pēc rīta lūgšanām, taču saspīlējums joprojām ir liels.

Pēdējo divu nedēļu laikā sadursmēs pie Aksas mošejas ievainoti vairāk nekā 250 palestīnieši.

Kārtējās sadursmes izcēlušās musulmaņu svētā mēneša ramadāna pēdējā piektdienā.

Vardarbība Izraēlas anektētajā Austrumjeruzalemē ir vairojusi bažas, ka izcelsies jauns bruņots konflikts. Pērn līdzīgi nemieri pie Aksas mošejas pārauga 11 dienu ilgā karā starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamas".

Tempļa kalns, kur atrodas arī Klints kupola mošeja un Aksas mošeja, ir trešā svētākā vieta islāmticībā, kur musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā ierodas daudz ticīgo. Vienlaikus tā ir arī ebreju svētvieta, jo tur atradušies divi ebreju tempļi.

Tempļa kalns atrodas musulmaņu pārraudzībā un Izraēla ir atbildīga par tā drošību. Vienošanās ar musulmaņu amatpersonām noteic, ka ebreji var apmeklēt svētvietu, bet nedrīkst tajā lūgties. Palestīnieši apsūdz Izraēlu par mēģinājumiem paplašināt ebreju tiesības svētvietā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu