VIDEO ASV Kanzasas štatu skāris tornado. Nodarīti plaši postījumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Minerva Studio/shutterstock.com

Piektdien, 29. aprīlī, ASV Kanzasas štatā plosījās tornado, nodarot postījumus ēkām un automašīnām, vēsta raidsabiedrība BBC.

ASV Nacionālais laikapstākļu dienests izlsludināja brīdinājumus par spēcīgu pērkona negaisu rietumu štatos.

Vičitas mērs sacīja, ka tornado nodarījis postījumus vismaz 50-100 ēkām. Savukārt Andoveras pilsētas policijas departaments ziņo, ka ceļi ir bloķēti sabojātu elektropārvades līniju dēļ.

Sociālajos medijos ievietotie video parāda tornado postījumu apmēru gan automašīnām, gan ēkām.

"Apollo" jau vēstīja, ka pērnā gada decembrī ASV sasniedza postošs tornado. Kentuki tika apstiprināti 74 nāves gadījumi, un upuru vecums ir no pieciem mēnešiem līdz 86 gadiem, pavēstīja gubernators Endijs Bešīrs.

Kentuki nav ziņu par 109 cilvēku likteni, un "var paiet vairākas nedēļas, līdz mums būs galīgie dati par nāves gadījumu skaitu un postījumu apmēru", norādīja gubernators.

Vēl 14 cilvēki stihijā zaudējuši dzīvību četros citos štatos- Tenesī, Ārkanzasā, Misūri un Ilinoisā. Postījumi nodarīti arī Misisipi, bet šajā štatā neviens cilvēks nav gājis bojā.

Seši cilvēki gājuši bojā tīmekļa lielveikala "Amazon" noliktavā Edvardsvilā, Ilinoisas dienvidos. Aptuveni 30 virpuļviesuļi pērnajā gadā nodarīja postījumus sešos štatos, iznīcinot veselas pilsētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu