Izraēlā rietumkrasta apmetnēs divi vīrieši no automašīnas nošāvuši sargu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jose HERNANDEZ Camera 51/Shutterstock.com

Rietumkrasta apmetnēs divi vīrieši no automašīnas nošāvuši sargu, paziņoja Izraēlas armija.

Vīrietis nogalināts savā postenī pie Arielas pilsētas, paziņoja armija, piebilstot, ka apkaimē slēgti vairāki ceļi, cenšoties atrast abus uzbrukuma vietu pametušos vīriešus.

Izraēlas medijos izskanējis, ka abi uzbrucēji bijuši palestīnieši.

Pirms tam Palestīnas Veselības ministrija paziņoja, ka Izraēlas armijas operācijas laikā Rietumkrasta ziemeļos Azunā 20-30 gadus vecs vīrietis tika sašauts krūtīs un miris.

Pēc vairākiem uzbrukumiem un jaunām sadursmēm Jeruzalemes Vecpilsētas Tempļa kalnā reģionā pieaudzis saspīlējums.

Pēdējā musulmaņu svētā mēneša ramadāna piektdienā kārtējās sadursmēs Tempļa kalnā vairāki desmiti cilvēku tika ievainoti.

Vardarbība Izraēlas anektētajā Austrumjeruzalemē ir vairojusi bažas, ka izcelsies jauns bruņots konflikts. Pērn līdzīgi nemieri pie Aksas mošejas pārauga 11 dienu ilgā karā starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamas".

Tempļa kalns, kur atrodas arī Klints kupola mošeja un Aksas mošeja, ir trešā svētākā vieta islāmticībā, kur ramadāna laikā ierodas daudz ticīgo. Vienlaikus tā ir arī ebreju svētvieta, jo tur atradušies divi ebreju tempļi.

Tempļa kalns atrodas musulmaņu pārraudzībā un Izraēla ir atbildīga par tā drošību. Vienošanās ar musulmaņu amatpersonām noteic, ka ebreji var apmeklēt svētvietu, bet nedrīkst tajā lūgties. Palestīnieši apsūdz Izraēlu par mēģinājumiem paplašināt ebreju tiesības svētvietā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu