FOTO ⟩ Amatnieku ražojumi un reti augi. Siguldā norisinās Stādu parāde

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stādu parāde Siguldas Svētku laukumā
Stādu parāde Siguldas Svētku laukumā Foto: Publicitātes foto

30. aprīlī un 1. maijā no plkst. 9 līdz 17 Siguldas Svētku laukumā norisināsies Latvijas Stādu parāde. 

Šogad Latvijas Stādu parādē piedalīsies aptuveni 150 stādu audzētāju no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja iegādāties amatnieku ražojumus, dārza tehniku, piedalīties labdarības izsolē, kur tiks piedāvāti retie augi, gaidāmi arī dažādi konkursi.

Apmeklējot pasākumu, pašvaldība atgādina par satiksmes ierobežojumiem, automašīnu novietošanas iespējām, kā arī aicina nenošķērsot Siguldas iedzīvotāju iebraucamos vai piebraucamos ceļus uz pagalmiem un privātīpašumiem.

18. Latvijas Stādu parādē varēs iegādāties Latvijā audzētus stādus, amatnieku un mājražotāju kā arī dārza preces un tehniku. Būs iespēja piedalīties stādu izsolē. Bet nopirktos stādus varēs uzglabāt stādu garderobē.

Foto: Stādu parāde Siguldas Svētku laukumā

Pasākuma laikā bērniem un pieaugušajiem būs pieejamas Kalsnavas arborētuma piedāvātās spēles, bet visā teritorijā būs pieejami stādu audzētāju veidoti ekspozīciju stendi.

Velobraucēji velosipēdus varēs novietot pie Siguldas Svētku laukuma izvietotajos velostatīvos. Savukārt invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs iespēja novietot transportlīdzekļus tiem īpaši paredzētās vietās tuvāk pasākuma norises vietai.

Siguldas novada Pašvaldības policija informē, ka Stādu parādes laikā no plkst.5 līdz pat 19 plānoti satiksmes ierobežojumi.

Piebraukšana pie Svētku laukuma pa Leona Paegles ielu un Cēsu ielu tiks aizliegta, sākot no Lāčplēša ielas. Iebraukšana slēgtajā teritorijā notiks no Jāņa Poruka ielas, ja pļavā pie panorāmas rata būs brīvas vietas. Lai uzlabotu pārvietošanās iespējas šajā posmā dzīvojošajiem, pašvaldība drīzumā nosūtīs caurlaides šo īpašumu saimniekiem, lai varētu pārvietoties slēgtajā posmā.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana papildus tiks atļauta Raiņa ielas posmā no Ausekļa ielas līdz Oskara Kalpaka ielai ceļa labajā pusē. Savukārt, lai nodrošinātu drošu satiksmes plūsmu, tiks aizliegts kreisais pagrieziens uz Cēsu ielu no Raiņa ielas abos virzienos. Pašvaldība aicina izmantot citus ielu posmus, izmantojot pārvietošanās lietotni "Waze".

18. Latvijas Stādu parādi rīko nodibinājums "Stādu un kūdras inovāciju fonds" sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu