Embīds gūst savainojumu un nenoteiktu laiku nevarēs palīdzēt "76ers"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X02835/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Filadelfijas "76ers" viens no līderiem Džoels Embīds iedzīvojās orbitālā kaula lūzumā un smadzeņu satricinājumā, tāpēc uz nenoteiktu laiku nevarēs palīdzēt komandai.

Tā kā Embīds ne tikai piedzīvoja orbitālā kaula lūzumu, bet arī nelielu smadzeņu satricinājumu, viņam nāksies izlaist vismaz piecas dienas, ievērojot NBA paredzēto protokolu, kam jāseko, ja ir gūts smadzeņu satricinājums.

Līdzīgu savainojumu Embīds piedzīvoja 2018.gadā, kad guva sejas kaula lūzumu. Tobrīd komanda uzreiz organizēja viņam operāciju, pēc kuras basketbolistam nācās izlaist trīs nedēļas.

Pašlaik vēl tiek veiktas pārbaudes, lai saprastu lūzuma nopietnību, un nav izlemts, vai Embīdam nāksies veikt operāciju arī šoreiz.

Tāpat regulārā čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvas pretendents turpināja spēlēt izslēgšanas turnīrā arī pēc tam, kad viņam tika konstatēts saišu plīsums labajā plaukstas īkšķī. Spēlētājs plāno veikt operāciju šim savainojumam tikai tad, kad būs beigusies sezona.

"76ers" Austrumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 pieveica Toronto "Raptors" un pusfinālā spēkosies ar Maiami "Heat", pirmo maču sērijā aizvadot jau pirmdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu