Rīgā šodien notiek velobrauciens "Kritiskā masa". Policija aicina dalībniekus būt saprātīgiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velobrauciens "Kritiskā masa".
Velobrauciens "Kritiskā masa". Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien Rīgā plkst. 13 norisināsies velobrauciens "Kritiskā masa". Valsts policija aicina brauciena dalībniekus ievērot ceļu satiksmes noteikumu prasības, būt saprātīgiem un nepakļaut riskam sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Velobrauciena "Kritiskā masa" dalībnieki šodien dosies masveida braucienā pa pilsētas ielām, tādā veidā cenšoties vērst uzmanību uz veloinfrastruktūras problēmām pilsētā, un Valsts policija atzīst, ka šis jautājums ir aktuāls, taču vienlaikus atgādina par pastāvošajiem drošības riskiem, ko var radīt šāda masveida braukšana, kas bieži vien saistīta ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Valsts policija īpaši aicina vecākus ar maziem bērniem rūpīgi pārdomāt, vai dalība velobraucienā veicina mērķa sasniegšanu - drošu pilsētvidi velosipēdistiem.

Savukārt, atsākoties aktīvai velosezonai, Valsts policija atgādina par drošību ceļu satiksmē, un to, ka visiem satiksmes dalībniekiem pārvietojoties kopīgi satiksmē ir jāievēro cieņa vienam pret otru, ievērojot drošu intervālu un distanci. Tāpat būtiski atcerēties, ka velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus.

Tāpat jāņem vērā, ka braucot ar velosipēdu pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam, un velosipēdu vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netiktu apdraudēti vai traucēti gājēji un, ja nepieciešams, jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu.

Valsts policija atgādina, ka piedaloties ceļu satiksmē ar velosipēdu vēlams uzlikt aizsargķiveri, savukārt bērniem līdz 12 gadu vecumam tās lietošana ir obligāta. Vienlaikus pareizi jāaprīko velosipēds ar gaismu atstarojošiem elementiem.

FOTO: 2018., 2017. un 2015 gada "Kritiskās masas"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu