Urbanovičs: Drošības žogi jāceļ uz ārējām robežām, bet jānojauc Latvijas iekšienē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs piedalās partijas "Saskaņa" kārtējā kongresā, kurā plānots apspriest valsts aktuālākās problēmas un izstrādāt pieeju to risināšanai.
Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs piedalās partijas "Saskaņa" kārtējā kongresā, kurā plānots apspriest valsts aktuālākās problēmas un izstrādāt pieeju to risināšanai. Foto: Evija Trifanova/LETA

Drošības žogi ir jāceļ uz ārējām robežām, bet jānojauc Latvijas iekšienē, šodien partijas "Saskaņa" kongresā sacīja tās līderis, Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Latvija, Eiropa un pasaule pašlaik ir lielu izaicinājumu priekšā, kad jaunas krīzes radījis Krievijas sāktais karš Ukrainā, atzīmēja politiķis. Kā partijai, kurai liela daļa atbalstītāju runā krievu valodā, svarīgi, kā karš ietekmēs tos, kuri mums uzticas, pauda politiķis.

"Saskaņas" frakcijas vadītājs norādīja, ka pirms kara vienmēr bijis par maksimāli labām attiecībām ar Krieviju jeb starp Rīgu un Maskavu. Uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā bija jautājums, kādu pozīciju ieņemt, un "Saskaņas" vadītājs pauda, ka par savu jau pausto viedokli saņēmis gan atbalstu, gan kritiku.

Urbanovičs uzsvēra, ka nebija iespējams klusēt, būt neitrālam, jo Krievija kā agresors ir nosodāma. Citāda viedokļa paušana būtu radījusi tikai insinuācijas jeb pārmetumus par "Saskaņas" atbalstītāju nostāju, pauda Saeimas deputāts. Partijas vadītājs akcentēja, ka negribas ticēt, bet nākas secināt, ka Krievija ir sākusi asiņainu, nežēlīgu karu.

Politiķis norādīja, ka tie krievvalodīgie, kuri aptaujā pauduši, ka nenostājas nevienā pusē, no kādu cilvēku puses jau tikuši nodēvēti par draudu valsts drošībai. Taču šī situācija atspoguļo pie varas esošo nepadarīto darbu sabiedrības vienošanā, jo varas elite vienmēr guvusi labumu no tā, ka daļa krievu uzskatīti par svešiniekiem. Urbanovičs uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem ir jābeidz saukt par okupantiem.

"Saskaņas" priekšsēdētājs pauda, ka drošības žogi jāceļ uz ārējām robežām, bet jānojauc Latvijas iekšienē, tajā skaitā, nenoniecinot iedzīvotāju dzimto valodu. Deputāts uzsvēra, ka Latvijas krieviem ir vairāk jāiesaistās politiskajos procesos un ka viņi vairs nevar attaisnot savu neiesaistīšanos politiskajās aktivitātēs.

Reizē Urbanovičs veltīja asu kritiku valdošajai elitei, kuras dēļ valsts stagnē.

Kā ziņots, "Saskaņas" kongresā šodien plānots apspriest valsts aktuālākās problēmas un izstrādāt pieeju to risināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu