FOTO ⟩ "Barcelona" telpu futbolisti Rīgā kļūst par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spānijas kluba "Barcelona" telpu futbolisti triumfē UEFA Čempionu līgas turnīrā.
Spānijas kluba "Barcelona" telpu futbolisti triumfē UEFA Čempionu līgas turnīrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Spānijas kluba "Barcelona" telpu futbolisti svētdien "Arēnā Rīga" triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā un ceturto reizi vēsturē kļuva par Vecā kontinenta čempioniem.

Finālspēlē Barselonas vienība ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Lisabonas "Sporting".

Mača 16.minūtē 1:0 "Barcelona" kluba labā panāca komandas kapteinis Serhio Lozano, kurš bumbu raidīja mērķī ar sitienu no leņķa. Nepilnu pusotru minūti pirms došanās pārtraukumā Pitu izcīnīja bumbu laukuma vidusdaļā un raidīja to garām pretinieku vārtsargam - 2:0.

Otrajā puslaikā pēc 27 sekundēm Ferrāu ieraidīja bumbu tīklā un guva savus 11.vārtus UEFA finālturnīros, kas ir jauns rekords. 101 sekundi pirms finālsvilpes "Barcelona" vārtsargs Didaks Plana raidīja bumbu tukšos vārtos un panāca 4:0.

Jau ziņots, ka cīņā par trešo vietu Lisabonas "Benfica" ar rezultātu 5:2 (0:1) pārspēja Francijas vienību "ACCS Asnieres Villeneuve 92".

Pusfināla mačos "Sporting" pēc iespaidīga mača sākuma, 12 minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 3:0, pārsvaru noturēja līdz spēles beigām un ar 6:2 apspēlēja ACCS vienību. Francijas klubs finālturnīrā iekļuva pēc Krievijas kluba "Tjumeņ" diskvalifikācijas. Savukārt Barselonas klubs papildlaikā ar 5:4 pieveica "Benfica".

Finālmača dalībnieki "Barcelona" var lepoties ar četriem līgas uzvarētājas tituliem, savukārt "Sporting" ar diviem. Šis būs abu komandu atkārtots duelis, jo iepriekšējā sezonā "Sporting" finālā ar 4:3 pieveica barseloniešus.

Bronzas mača dalībnieku vidū "Benfica" 2010.gadā bija pirmais Portugāles klubs, kurš izcīnījis Čempionu līgas titulu.

Pirmo reizi vēsturē kāds no UEFA Eirokausu fināliem notika Latvijā.

UEFA Čempionu līga telpu futbolā ir ikgadējs turnīrs, kas tiek aizvadīts kopš 2001.gada, aizstājot kopš 1984.gada notikušo Telpu futbola Eiropas klubu čempionātu. Čempionu līgas nosaukumu turnīrs ieguvis, sākot ar 2018./2019.gada sezonu. Līdz tam turnīra nosaukums bija UEFA Telpu futbola kauss.

Tituliem bagātākā komanda sacensībās ir spāņu klubs "Inter FS", kas turnīrā triumfējis piecas reizes.

Šosezon turnīrā piedalījās komandas no 52 UEFA dalībvalstīm. Tikai trīs valstis Eiropā nestartēja UEFA Čempionu līgā telpu futbolā - Fēru salas, Islande un Lihtenšteina.

Latvijas čempionvienība "Raba" priekšsacīkšu kārtā izcīnīja vienu uzvaru, piedzīvoja divus zaudējumus un nekvalificējās pamatkārtai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu