"Tas ir ļoti negodīgi..." Arī Nadals kritizē krievu un baltkrievu tenisistu nepielaišanu Vimbldonai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: EPA/Scanpix

Leģendārais spāņu tenisists Rafaels Nadals sarunā ar spāņu medijiem kritiski izteicies par Vimbldonas turnīra organizatoru pieņemto lēmumu mačiem nepielaist Krievijas un Baltkrievijas tenisistus.

Kā zināms, Krievijas un Baltkrievijas tenisisti nedrīkstēs piedalīties gaidāmajā Vimbldonas "Grand Slam" turnīrā. Šāds turnīra organizatoru lēmums izpelnījies plašu kritiku gan no pasaules tenisa labākajiem spēlētājiem, gan arī no Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP).

Tagad kritiķu pulkam pievienojies arī 21 "Grand Slam" titulu izcīnījušais Nadals.

"Manuprāt tas ir ļoti negodīgi pret maniem draugiem un kolēģiem Krievijas tenisā. Tas, kas šobrīd notiek [Ukrainā] nav viņu vaina. Skatīsimies, kas notiks nākamo divu nedēļu laikā. Varbūt spēlētāji pieņems kāda veida lēmumu," sacīja Spānijas tenisa leģenda.

Iepriekš kritiku par pieņemto lēmumu izteica arī pasaules ranga pirmā rakete Novaks Džokovičs.

"Es nespēju atbalstīt Vimbldonas [organizatoru] lēmumu. Es domāju, ka tas ir neprāts. Kad politika jaucas ar sportu, rezultāti nav labi," norādīja Džokovičs.

Prestižais turnīrs norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.

Vimbldonas čempionāts būs pirmais "Grand Slam" turnīrs, kurā Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ tiks liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu