Okupanti Mariupolē uzstādīs pieminekli "Vecmāmiņa ar sarkano karogu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas okupētajā Mariupoles daļā tiks uzstādīts piemineklis, kurā attēlota gados veca sieviete ar PSRS karogu rokās, pavēstīja okupantu izveidotās Mariupoles administrācijas pārstāvis Konstantīns Ivaščenko, izsakoties par ieceri Krievijas karaspēka sagrautajā Ukrainas pilsētā uzstādīt vienu no Kremļa propagandas pēdējā laikā iecienītākajiem tēliem.

"Vecmāmiņa ar sarkano karogu" redzama gan Kremļa medijos, gan putinistu sociālo tīklu profilos, gan arī plakātos Krievijas pilsētu ielās.

Tā Sanktpēterburgas tīmekļa izdevums "Fontanka" vēsta, ka pilsētā parādījušies ap 100 lielizmēra plakātu ar sarkankarogoto sieviņu.

Aprīlī tīmeklī parādījās video, kurā gados veca sieviete kādā, kā noprotams, Ukrainas ciemā ar PSRS karogu rokās nāk sagaidīt karavīrus, kurus tā, kā šķiet, noturējusi par Krievijas karavīriem, kas, kā izrādās, patiesībā ir Ukrainas karavīri.

Kas, kad un kur šo video uzņēmis, nav zināms. Nav arī zināms, kā kundzi sauc un kā viņa izturas pret sava tēla izmantošanu Krievijas propagandā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu