FOTO ⟩ Uzvaras laukumā atklās fotoizstādi "Slava Ukrainai! Varoņiem slava!"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fotoizstāde par Ukrainas karu pie tā sauktā Uzvaras pieminekļa
Fotoizstāde par Ukrainas karu pie tā sauktā Uzvaras pieminekļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, 2. maijā, Uzvaras laukumā tiks atklāta fotogrāfiju izstāde "Slava Ukrainai! Varoņiem slava!".

Izstādē līdz 15. maijam varēs redzēt Ukrainā notiekošā kara skaudro ikdienu. Uzvaras laukumā tiks izvietoti 16 četru plakņu stendi ar lielformāta fotogrāfijām un informāciju par karu Ukrainā. Visas fotogrāfijas ir rūpīgi atlasītas un iegādātas no starptautiskām ziņu aģentūrām Eiropā.

"Mēs bijām pārliecināti, ka tā nekad vairs nenotiks. Taču kopš 24. februāra satricinošā rīta ir pagājuši divi mēneši. Katra diena sākas ar jautājumu "Vai Kijiva vēl turas?". Turas. Un turēsies. Tomēr ostas pilsētas Mariupoles vairs nav. Iebrucēji to nopostīja līdz pat pamatiem, nolemjot iznīcībai, badam un regulārām apšaudēm vairākus simtus tūkstošus cilvēku. Jo pilsētas aizstāvji atteicās padoties. Patiešām – Ukraina nav gatava padoties iebrucējiem, kaut arī jau šobrīd zināmie zaudējumi ir milzīgi, un cilvēku piedzīvotās šausmas ir grūti aprakstāmas," izstādes anotācijā norāda žurnāliste, tekstu autore Ingvilde Zālīte.

Izstāde ir veidota, atsaucoties pilsoņu iniciatīvai "Izveidot fotoizstādi Uzvaras parkā par Krievijas veiktā kara postījumiem Ukrainā" platformā ManaBalss.lv. To organizē Rīgas pašvaldība, un tās kurators ir fotogrāfs Ilmārs Znotiņš.

"Dzīvojot Rīgā, mierā un klusumā, ir grūti noticēt, ka tik brutāli tiek iznīcināta lepna, brīvību mīloša nācija, bet liela Eiropas valsts – metodiski pārvērsta drupās. Mēs apbrīnojam Ukrainas tautas drosmi un sīkstumu. Un ceram, ka šie noziegumi pret cilvēci tiks sodīti," piebilst I. Zālīte.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu